Google 15 Temmuz'u yine unuttu

Dünyadaki ve Türkiye'deki önemli gün, olayları ve tarihi isimleri 'dodle' yapan Google, Türkiye tarihinin en şanlı direnişi 15 Temmuz destanının 2. yıl dönümüne yine yer vermedi.

Google Haberlere Abone ol
Google 15 Temmuz'u yine unuttu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin akamete uğratılmasının 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve on binlerce vatandaşın katılımıyla 15 Temmuz Şehitler  Köprüsü'nde düzenlendi. Türkiye'nin de bütün meydanlarında benzer kutlamalar düzenlenirken dünyadaki önemli gün ve dünya tarihinde önemli yer kazanmış kişilere özel tasarım ve videolar hazırlayan teknoloji devi Google, cumhuriyetimizin en önemli günü olan 15 Temmuz destanının 2. yıl dönümüne yer vermedi. Google, 16 Haziran doodle için ünlü sanatçı Müzeyyen Senar'ı seçti ve 100. Yaş Günü için doodle çıkarttı. 

Google, geçen yılda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için özel bir doodle çalışması yapmamıştı. Google aynı zamanda 2016 yılı için hazırladığı özel videoda da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe yer vermemişti.

Google Doodle nedir?
Doodle'lar, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan değişikliklere verilen isimdir.

Hangi doodle'ın oluşturulacağına ve hangi etkinliklerin doodle ile gösterileceğine kim karar veriyor?
Bir grup Google çalışanı, fikir paylaşımında bulunmak ve hangi etkinliğin doodle ile kutlanacağına karar vermek için düzenli olarak bir araya gelir. Doodle fikirleri Google çalışanları ve Google kullanıcıları dahil pek çok kaynaktan alınır. Doodle seçim süreci, Google'ın kişiliğini ve yeniliğe olan tutkusunu yansıtan ilginç etkinlikleri ve yıl dönümlerini kutlamayı hedefler.

Doodle'ları kim tasarlıyor?
Gördüğünüz her bir doodle'ın arkasında, çizerlerden (ki biz onlara doodle tasarımcıları diyoruz) ve mühendislerden oluşan bir ekip bulunuyor.

Yorumlar

Ali Eyyy Google. Sen Kimsin ya?? (!)