Gönül Dağı hikayesi gerçek mi, çoban hikayesi yürek burkuyor?

Gönül Dağı hikayesi gerçek mi, çoban hikayesi yürek burkuyor? Gönül Dağı dizisinde sık sık yer verilen çoban hikayesi duyanların yüreğini burkuyor. İşte Gönül Dağı çoban hikayesi:

Google Haberlere Abone ol
Gönül Dağı hikayesi gerçek mi, çoban hikayesi?

Gönül Dağı hikayesi gerçek mi, çoban hikayesi yürek burkuyor? TRT 1'de yayınlanan Gönül Dağı isimli dizide sık sık adından söz edilen Gönül Dağı çoban hikayesi merak konusu oldu. Özellikle de, "Dedem der ki; nerede bir aşığın, bir yetimin kalbi kırılsa, Gönül Dağı'ndan bir parça taş düşer..." şeklindeki ifadeler duyanları duygulandırdığı gibi bu sözün kaynağını oluşturan hikayeyi merak ettiriyor. Gönül Dağı hikayesi gerçek mi, çoban hikayesi yürek burkuyor? İşte Gönü Dağı Çoban Hikayesi:

Efsaneye göre kasabanın gariban bir çobanı varmış. Güttüğü koyunlar ise kasabanın en zenginlerinden birinin sürüsüymüş. Çoban gel zaman git zaman sürüsünü güttüğü zengin kasabalının kızına gönlünü kaptırmış. İmkansız bir aşka düştüğünü bilir ancak gönlüne ferman dinletemezmiş.

Nasıl olmuşsa bütün kasaba gariban çobanın bu zengin adamın kızına aşık olduğunu öğrenir. Özellikle de kasabanın gençleri bu durumu öğrenir öğrenmez bunu eğlencelik bir şey zannederek sık sık çobanla dalga geçerlermiş.

Derken yine gel zaman git zaman günün birinde zengin adam kızını evlendirmeye karar vermiş. Davul bile dengi dengine ya.. Zengin adam da kızını kasabadan zengin birinin oğluna vermiş. Düğün zamanı gelmiş, vurmuş davullar, çalmış zurnalar.

Bu durumu da eğlenceye çevirmeye çalışan cahil gençler hemen harekete geçmiş. Kızın düğün günü, "Kız sençi çağırıyor" diyerek Gönül Dağı'ndan çağırmışlar gariban çobanı kasabanın meydanına. Sonra da kasaba meydanında başlamışlar onunla dalga geçmeye. Kahkahalarla dagla geçmişler gariban çobanla. Gönlünü kırmışlar çobanın. Sonrasında yapılanları karşı dünyası başına yıkılan çoban tekrar vurmuş kendini dağlara. O gün bugün bir daha da kasabaya inmemiş. Sonrasında ise yıllarca ne zaman kasabada bir gönül kırılsa, bir yetim ağlasa Gönül Dağı'ndan taşlar koparak düşer.

Hikaye gerçek mi değil mi bunu dizideki Ciritçi Abdullah'ın anlatımından anlayabiliriz. Gerçek bir hayat hikayesinden alıntılanan dizide Ciritçi Abdullah isminde de gerçek bir karakter var. Dizide Ciritçi Abdullah, çoban hikayesinin bizzat tanığı olduğunu anlatır. Hikayenin yaşandığı dönemlerde henüz 15 yaşında genç bir delikanlığı olduğunu, kendisinin de o cahil gençler arasında yer aldığını ifade eder. Bu nedenle yıllarca bunun azabıyla yaşadığını belirtir. 

CİRİTÇİ ABDULLAH KİMDİR?

Dizide Ciritçi Abdullah karakterini canlandıran oyuncu kimdir? Gönül Dağı dizisinde Ciritçi Abdullah karakterini Ahmet Yavuz Sepetçi canlandırıyor. 

Ahmet Yavuz Sepetçi 29 Temmuz 1958 Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya geldi.

Sebeptçi, 1976-85 Yılları arsında Ankara Belediyesi Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Özgürlük Tiyatrosu, Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu, Metropol Tiyatrosunda görev yaptı.

Ünlü oyuncu 1986 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünü bitirdi.

Mezun olduğu yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda Oyuncu olarak göreve başladı.

Gönül Dağı çoban hikayesi yürek burkuyor
Gönül Dağı hikayesi gerçek mi, çoban hikayesi yürek burkuyor?

 

1989-1992 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı.

Tiyatro Aktörlüğü'nün yanı sıra çeşitli Sinema ve Dizi filmlerde çalıştı.


 

Yorumlar