"Gönlüm altın madalyalar kazanmamızdan yana"

- IOC Asbaşkanı Erdener: "(2016 Rio Olimpiyat Oyunları) Hala tam hazır olmayan yarışma yerleri var ama sonuçta bu olimpiyat iyi bir şekilde yapılacak" - "İstanbul, olimpiyat oyunlarını birçok ülke ve kentten çok daha başarılı şekilde gerçekleştirir" - "(Rus sporcular) Birçok sporcunun masum, dopingden çok uzak olduğunu düşünüyorum, inanıyorum. Bunların katılımını engellemek adil bir davranış olmayacaktı"

Google Haberlere Abone ol
"Gönlüm altın madalyalar kazanmamızdan yana"


RIO DE JANEIRO (AA) - KEMAL ÇOLAK - Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı Uğur Erdener, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek Türk sporcuların başarılı olmasını dileyerek, "Gönlüm madalyalar, özellikle altın madalyalar kazanmamızdan yana." dedi.

IOC'nin 129. genel kurulunda asbaşkanlığa seçilen ve bundan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Erdener, AA muhabirine açıklamada bulundu.

"Sporun ulaşılabilecek en üst noktasında bir görev diyebilirim. Ülkem adına, Türk sporu adına buraya ulaşmış olmak gerçekten çok gurur verici." diyen Erdener, açılış töreniyle resmen başlayan Rio Olimpiyat Oyunları'nı değerlendirdi.


- "Sorunlar Brezilya'nın ekonomik durumundan kaynaklanıyor"


Uğur Erdener, olimpiyat oyunlarının başlangıcı itibarıyla birçok sorunun yaşandığını anlatarak, şunları söyledi:

"Bu sorunlar Brezilya'nın ekonomik durumundan kaynaklanıyor. Organizasyon komitesi yeterli finansa sahip değil. Köydeki sporcuların beslenmesinde, güvenliği sağlamak için istihdam edilecek personel sayısında, ulaşımda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Hala tam hazır olmayan yarışma yerleri var ama sonuçta bu olimpiyat iyi bir şekilde yapılacak, organize edilecek ve birçok kişi eminim ki buradan güzel anılarla ayrılacak. Geçmiş olimpiyatların başlangıcında da benzer sorunların yaşandığı çok olmuştur. Bu konuda hala iyimserim ve pozitif düşünüyorum. İyi bir olimpiyat organizasyonu gerçekleşeceğine inanıyorum."

Olimpiyatlar için alınan üst düzey güvenlik önlemlerine değinen Erdener, "Otele girip çıkarken dahi bu önlemler hepimizi etkiliyor ama kabul etmek gerekir ki birçok devlet başkanı, başbakan, spor bakanı burada. Bu tür önlemlerin alınması da bir zorunluluk. Bunu şehrin hemen hemen birçok kesiminde hissetmek mümkün." diye konuştu.

Erdener, Türkiye'nin Rio Olimpiyat Oyunları'nda 103 sporcuyla mücadele edeceğini hatırlatarak, "Gönlüm madalyalar, özellikle altın madalyalar kazanmamızdan yana. Bu, bütün branşlar için geçerli. Gönlüm altın madalyadan, onlara bu madalyayı takmaktan yana. Benim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz." ifadelerini kullandı.


- "İstanbul için en erken şans 2028"


Uğur Erdener, ev sahipliğini kazanması durumunda İstanbul'un, olimpiyat oyunlarını birçok ülke ve kentten çok daha başarılı şekilde gerçekleştirebileceğini vurguladı.

"İstanbul için en erken şans 2028." diyen Erdener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2024'e aday olmadık. Oraya Avrupa'dan Roma, Paris, Budapeşte, ABD'den Los Angeles aday. Hep söylediğim, her yerde ifade ettiğim gibi İstanbul, olimpiyat oyunlarını birçok ülke ve kentten çok daha başarılı şekilde gerçekleştirir. IOC içinde de birçok arkadaşım buna yürekten inanıyor. İstanbul şu an için bile bu tür büyük bir organizasyona hazır. İstanbul ümit ediyorum, inanıyorum gelecekte mutlaka olimpiyatlara ev sahipliği yapacaktır."


- "Masum sporcuları koruyan bir karar oldu"


Başkanlığında kurulan 3 kişilik IOC Yönetim Kurulu Heyeti'nin, Rus sporcularla ilgili kararını da yorumlayan Erdener, şunları kaydetti:

"Çok ciddi ve zorlu bir çalışma yaptık. Birçok sporcuyu tek tek değerlendirmek gerekiyordu. Doping yapmış, ceza almış sporcuları bir tarafa ayırırsak, birçok sporcunun masum, dopingden çok uzak olduğunu düşünüyorum, inanıyorum. Bunların katılımını engellemek adil bir davranış olmayacaktı. Temel yaklaşımım buydu. Verilen karar, masum sporcuları koruyan bir karar oldu."

Yorumlar