Golan ve Sina'dan İsrail'e saldırı yapıldığı iddiası

KUDÜS (AA) - İsrail'e Suriye'nin Golan Tepeleri'nden top mermisi atıldığı, Mısır'ın Sina Yarımadası'ndan ise roket fırlatıldığı öne sürüldü. İsrail ordusundan...

Google Haberlere Abone ol
Golan ve Sina'dan İsrail'e saldırı yapıldığı iddiası

KUDÜS (AA) - İsrail'e Suriye'nin Golan Tepeleri'nden top mermisi atıldığı, Mısır'ın Sina Yarımadası'ndan ise roket fırlatıldığı öne sürüldü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyine Suriye tarafından bir top mermisi atıldığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Buna karşılık olarak İsrail ordusunun, Golan Tepeleri'nin Suriye tarafında yer alan rejim güçlerine ait bir hedefi vurduğu belirtilen açıklamada, İsrail tarafına düşen top mermisinin "Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı yanlışlıkla atılmış olabileceği" ifade edildi.

Bu olaydan yaklaşık bir saat sonra da İsrail ordusu, Mısır'ın Sina Yarımadası'ndan İsrail'e doğru fırlatılan birkaç roketin hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından etkisiz hale getirildiğini iddia etti.

Atılan füzeler nedeniyle İsrail'in güneyinde yer alan Eliat şehrinde sirenlerin çaldığı belirtilen açıklamada, İsrail ordusunun Sina Yarımadası'na yönelik bir karşı saldırı hazırlığı içerisinde olup olmadığına değinilmedi.

Yorumlar