Göksungur bu yıl içinde uçacak

2019 yılını savunma sanayi alanındaki önemli gelişmelerle kapatan Türkiye, 2020 yılında yeni adımlar atarak savunma sanayisini ve ordusunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Göksungur bu yıl içinde uçacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Türkiye'nin süpersonik insansız hava aracının ilk uçuşunu yapacağı tarihi açıkladı.

Türkiye’nin sesten hızlı İHA’sı Göksungur’un ilk uçuşu için 2020 yılını işaret eden Kotil, 2019 yılında ilk uçuşunu yapan Aksungur ve 2020 yılında uçacak olan Göksungur İHA’lar hakkında son gelişmeleri anlattı.

ANKA insansız hava aracı platformu üzerinden geliştirilen Aksungur’u 2020 yılının ilk çeyreğinde teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Temel Kotil, 2019 yılı süresince Aksungur ile ilgilendiklerini söyledi.

Aksungur İHA'nın 18 ay gibi kısa bir sürede üretildiğini kaydeden Kotil, kazanılan tecrübe ile bu sürenin her seferinde daha da kısaltıldığı söyledi.  Kotil, ” Süpersonik İHA Göksungur üzerinde çalışıyoruz. Bir yıl olmadan onu uçurmayı hedefliyoruz. Süpersonik olduğu için motorumuz turbojet olacak” dedi.

Kaynak: C4Defence

Yorumlar