Gökmen Karadağ kimdir, alevi mi, eşi kim, nereli, çocuğu var mı?

Gökmen Karadağ kimdir, alevi mi, eşi kim, nereli, çocuğu var mı, kaç yaşındadır, daha önce nerelerde çalıştı, uzmanlık alanı nedir? İşte Gökmen Karadağ biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Gökmen Karadağ kimdir, alevi mi, eşi kim, çocuğu?

Gökmen Karadağ kimdir, alevi mi, eşi kim, nereli, çocuğu var mı, nerelidir, asıl mesleği nedir, daha önce nerede çalıştı? Gökmen Karadağ biyografisi veya özgeçmişi var mı? İşte detay: Halk TV'de son dönemlerde "Kriz Masası" programını yönetmeye başlayan Gökmen Karadağ kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce nerelerde çalıştı. Halk TV izleyicileri, Karadağ tarafından sunulan programı büyük bir beğeniyle izlerken, aynı zamanda onun hakkında çeşitli soru işaretlerine de cevap arıyor. Gökmen Karadağ kimdir, alevi mi, eşi kim, nereli, çocuğu var mı? İşte Gökmen Karadağ hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Gökmen Karadağ kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Gökmen Karadağ

 

Gökmen Karadağ biyografisi: 

Gökmen Karadağ, 10 Nisan 1970 tarihinde Erzincan ilimizde dünyaya geldi. Babası öğretmen, annesiyse ev hanımıdır. Dört kardeşin en küçüğüdür.

Gökmen Karadağ, eğitim hayatına İzmir ilimizde başladı. İlk ve orta okulu burada tamamladı. Lise eğitimini de İzmir'de Fen Lisesi'nde tamamladı. Henüz lise yıllarında ailesinden koparak okulu yatılı bir şekilde okudu. Lisedeyken öğretmeninin teşvikleriyle müzikle ilgilendi.

50 yaşında olan Karadağ daha sonra liseden sonra İstanbul'a geldi. Burada, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde okudu. 

Üniversite yıllarında, Folklor Kulübü’nde halk müziği ve halk dansları üzerine çalıştı; Tiyatro Kulübü ve Bilim Mühendislik Grubu’ndan arkadaşlarıyla oluşturdukları geniş platformda, seminer ve dergi çalışmaları yürüttü. Birlikte çalıştığı arkadaşları daha sonra Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Kardeş Türküler olarak yola devam etti.

Boğaziçi mezunu bir endüstri mühendisi olarak iş hayatına atılmadan önce bazı hayallerini gerçekleştirmeye çalıştı. Bunların başında müzik geliyordu. H. Murat Şermet’le birlikte "Ölülerin Kayıkçısı" grubunu kurdu. Grubun adı mitolojideki Kharoon’dan geliyordu. Ama aslında daha çok, yükselen değerlerin egemen olduğu dünyada, buruşturulup bir köşeye atılan, ölü denilen değerlerden yana bir tavırdı niyetleri. Kağıda dökülse filmleri aratmayacak çileler, sürprizler, mucizeler ve trajedilerle dolu uzun bir maceradan sonra ipi göğüslemeye ramak kalmışken "manzaradan silindiler".

Albüm macerasından, sonra yine düzenli bir iş hayatı olmadı. Denis Informatics’de bir maceraya daha atıldı. Yakın çevresinin, Türkiye’nin Bill Gates’i ya da Mc Kenzie’si gözüyle baktığı, ama hayatın bir yerlerde hep tökezlettiği Deniz Şener’in önderliğinde Boğaziçili dört mühendis arkadaşıyla birlikte büyük projelerin peşine düştü. Projeler büyük de olsa, bitmediği sürece anlamı olamıyordu.

Pan Ajans’ta başka bir projeye dahil oldu bir süre. "Girip çıkmadığı iş kalmadı" desinler diye, Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği yatırımları denetlemek için Anadolu’yu dolaştı. Bir yandan da, İstanbul’da olduğunda, geceleri Ram Data adlı bir prodüksiyon şirketinde, çeviri ve seslendirme yaparak hayatını sürdürüyordu. Nihayet bu alana yüklenmeye karar verdi.

Kadıköy Moda’daki Yasemin Kumral Spikerlik Kursu’nda beş ay ders aldı. Medyadaki ilk işi Yaşam Radyo’da sabahları gazeteleri okumak oldu.

1995’te HBB’de Dış Haberler Muhabirliği yaptı.

1996’da Star ’da haber seslendirdi.

Aynı yılın sonunda Kanal 6’da "Bu Sabah" programıyla ekrana çıkmaya başladı.

1997’de "Bu Sabah"ın yanı sıra "Bu Gece" programını sundu.

1997 Eylülünde Kanal D’de " Çalar Saat" programını sunmaya başladı. 1998 yılında programın editörlüğünü de üstüne aldı. Muhabirlik de yaptı. İlk büyük canlı yayın muhabirliği deneyimi Mısır Çarşısı patlaması oldu.

1999 yılında brt televizyonuna geçti. Hem ana haber bültenini sundu hem muhabirlik yaptı. Öcalan Davası, Gölcük/Düzce depremleri ve ismiyle tezat “Hayata Dönüş” operasyonlarında günlerce canlı yayın muhabirliği yaptı. Devamında aynı kanalda hafta içi her sabah yayımlanan "Güne Bakış" programını sundu.

2002’de TV8’e geçti ve merhum Turan Yavuz’un yarattığı Haberaktif markasının bayrak koşusunu üstlendi. Sonraları bu mirasa haftalık program 8.Gün’ü de ekledi. Kanalın son yıllarında aynı zamanda Danışma ve İcra Kurulu Üyeliği de yaptı.

2013 Kasım ayında tv 8 “sadece mutluluk veren bir kanal istiyorum” mottosuyla hareket eden Acun Ilıcalı’ya satılınca onlarca meslektaşıyla birlikte işten çıkarıldı.

O tarihten bu yana henüz içine sinen bir ortam oluşmadığı için medyada aktif bir şekilde yer almıyor. Bu süreçte akademik kariyerini ilerletiyor, doçentliğe hazırlanıyor, eğitim ve seminer branşlarını güçlendiriyor.

GÖKMEN KARADAĞ KİTAPLARI

2000 yılında, Etika Yayınları tarafından,” Televizyon Haberciliği ve Bir Örnek: 32. Gün” altbaşlıklı, “Fay Hattında 15 Yıl” adlı kitabı yayımlandı.

2006 yılında Güncel Yayıncılık tarafından “AB’nin Medyası Medyanın AB’si” başlıklı kitabı yayımlandı.

2002-2006 yılları arasında BÜMED’in Boğaziçi Dergisi'nin Yönetmeni ve Yazi İşleri Müdürlüğünü de yaptı.

Ödüller

2006 yılında Haberaktif, RTGD’nin en iyi gece haber kuşağı seçildi.

2012 yılında Haberaktif, Antalya TV ödüllerinde en iyi haber tartışma programı seçildi.

GÖKMEN KARADAĞ AKADEMİK KARİYERİ

2013 – Halen İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yrd. Doç. Dr. Olarak öğretim üyeliği yapıyor, “Radyo TV Haber Sunuculuğu”, “TV Programcılığı”, “Radyo TV Metin Yazarlığı”, “İleri TV Uygulamaları (Yeni Medya)”, “TV Haberciliği Uygulamaları”, “Soruşturmacı Habercilik” derslerini veriyor.

2001 – 2012 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Broadcast Announcing” dersini verdi.

2002 - 2006 arasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Radyo TV Haber Sunuculuğu ve Diksiyon” dersi verdi.

2000 – 2003 arasında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans öğrencilerine “Radyo TV Haberciliğinde Editörlük”, “Editoryal Uzmanlaşma” ve “Haber ve Tartışma Programları” derslerini verdi.

 Eğitimler, Seminerler, Keynote Speeches, Koçluk

2000 yılından beri özel sektöre, iletişim alanında, eğitim, seminer (keynote speech) ve koçluk hizmetleri sunuyor. 

Yorumlar

Veyis fazla Ordu milletvekilinin ayakkabı yalaması Kim milyoner olmak ister programında soru olarak çıkarsa sürpriz olmaz
Veli Doğan Biyografisinde herşeyi yazıyor ama Alevi olduğunu bir türlü söyleyemiyor
İLKSEN TŪRKKAN HALK TV'DE, GÖKMEN KARADAĞ'IN SUNDUĞU PROGRAMI, BÜYÜK BİR BEĞENİYLE İZLİYORUM. PROĞRAM KONUKLARIDA HARİKA. GERÇEKLERİN DİLE GETİRİLMESİNE, TEŞEKKÜR EDERİM. İYİ Kİ VARSINIZ.👍👏👏👏