Gökhan Zan'ın ses kayıtlarına dair iddialar

Gökhan Zan'a ait olduğu ileri sürülen ses kayıtları sosyal medyada yayınlandı. Ses kaydında karşı tarafta yer alan bir kişi AK Parti teşkilatında olduğunu ve orada bulunanları tek tek sıralıyor. Ses kaydının bir kurgu olduğu ihtimali ise hayli yüksek görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Gökhan Zan'ın ses kayıtlarına dair iddialar

Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, iddialarla ilgili sessizliğini bozdu. Yeşildal, Hatay'da AK Parti binasının olmadığını, hizmetlerin konteynerde verildiğini belirterek, seçimleri kaybetme endişesi taşıyanların seçimi manipüle etmeye çalıştığını ifade etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından Hatay Belediye Başkan adaylığından geri çekilen Gökhan Zan hakkındaki ses kayıtları iddiaları, siyasi gündemi hareketlendirdi. Kayıtlarda, Zan'ın 5 milyon dolar karşılığında pazarlık yaptığı öne sürüldü.

ADEM YEŞİLDAL'IN SAVUNMASI

Adem Yeşildal, konuyla ilgili olarak herhangi bir temasının olmadığını ve isminin geçtiği kişilerle görüşmediğini belirtti. Yeşildal, iddiaları kesin bir dille reddettiğini ve hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

SES KAYDININ DETAYLARI VE İDDİALAR

Ses kaydında, Gökhan Zan ve Turgay Kocakaya arasındaki pazarlık ve siyasi talepler ele alındı. Zan, spor yorumculuğu veya Hatayspor'da bir pozisyon gibi seçeneklerin mümkün olabileceğini belirtti.

Gökhan Zan, ses kaydının montaj olduğunu iddia ederek, TİP Genel Merkezi'ne suç duyurusunda bulunma önerisinde bulunduğunu ancak destek görmediğini dile getirdi. Zan, itibar suikastına uğradığını ve geri adım atmayacağını ifade etti.

TİP, Gökhan Zan'ın adaylığının, partinin tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar nedeniyle geri çekildiğini açıkladı. Zan, yaşananlarla ilgili hukuki süreç başlatılacağını ve tehdit ile şantajlara maruz kaldığını belirtti.

Yorumlar