Gökhan Zan'a rüşvet ve mafyayla tehdit

Hatay'da CHP'nin oylarını bölmekle suçlanan Gökhan Zan'a rüşvet teklif etildiği ve mafyavari yapılanmalar üzerinden tehdit edildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Gökhan Zan'a rüşvet ve mafyayla tehdit

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Gökhan Zan, seçim sürecinde karşılaştığı zorlukları ve yaşadığı olayları anlattı. Deprem sonrasında yaşanan yıkımın ardından eleştirilen mevcut başkan Lütfü Savaş'ın, CHP tarafından yeniden aday gösterilmesi üzerine oluşan tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

RÜŞVET VE TEHDİT İDDİALARI

Zan, Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır'a verdiği demeçte, seçim sürecinde rüşvet teklifi aldığını ve tehdit edildiğini açıkladı. "Bakın ilk kez söylüyorum bunu. Bana rüşvet teklif edildi. Kimin ettiğini söylemeyeceğim. Çekilmem adına açık çek teklif edildi. 'Ne istiyorsan sen bunu yaz' dediler. Ben bunu kabul etmedim. Hatta ve hatta iki defadır aracılarla, mafya denilen kişiler adı altında çekilmem adına da çekilmem için de tehdit edildim," dedi.

CHP'NİN KARARINI BEKLEDİ

Zan, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) listelerin teslimi için son saat olan 17.00'a kadar CHP'nin kararını geri çekmesini beklediğini ifade etti. CHP'den beklediği değişiklik olmazken, Zan mücadelesini sürdürme kararlılığını vurguladı. "16.55'e kadar bekledim, CHP'yi. Belgelerimi vermedim, bekledim bir umutla. Ancak siz hem benim çekilmemi isteyeceksiniz, hem bana ahlaksız tekliflerle geleceksiniz, kabul etmem için birçok kişiyi aracı olacaksınız, hem tehdit edip boyun eğmemi isteyeceksiniz. Ben halkımın arkasında sonuna kadar varım," şeklinde konuştu.

Yorumlar