Girit açıklarında kurtarılan göçmenler İtalya’da

- Yunan adasının 70 mil açığında alabora olan tekneden kurtarılan bir grup göçmen Sicilya’ya getirildi

Google Haberlere Abone ol
Girit açıklarında kurtarılan göçmenler İtalya’da

ROMA (AA) – Yunanistan’ın Girit adası açıklarında önceki gün alabora olan tekneden kurtarılan 250 sığınmacı, İtalya’nın Sicilya adasındaki Augusta Limanı'na taşındı.

Girit’in 70 mil güneyinde alabora olan göçmen teknesinden kurtarılan 250 sığınmacı, İtalyan ve Yunan sahil güvenlik ekiplerinin anlaşmasıyla Clipper Hebe isimli gemi tarafından dün gece saatlerinde Augusta’ya getirildi. Clipper Hebe gemisinin, 250 kişinin yanı sıra 1 sığınmacının da cesedini getirdiği belirtildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, Siracusa Cumhuriyet Savcılığının alabora olayını aydınlatmak ve kurtulan sığınmacılar arasında insan kaçakçıları olup olmadığını tespit etmek amacıyla soruşturma başlattığı bildirildi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Girit açıklarında yaşanan alabora olayı sırasında göçmen teknesinde 700 kadar kişi olduğunu, 25 metrelik teknenin normalin çok üstünde insan taşıması sebebiyle tersyüz olduğunu belirtmişti. Olayda çok sayıda göçmenin de kaybolduğu basına daha önce yansımıştı.

Öte yandan, İtalyan donanması tarafından dün Sicilya Kanalı’nda kurtarılan 360 sığınmacı da güneydeki Vibo Valentia kentine getiriliyor. Kurtarılan göçmenlerin hareket noktasının Mısır’ın İskenderiye kenti olduğu ve göçmenlerin çoğunun Sudan, Somali, Mısır ve Eritre’den geldikleri kaydedildi.

Yorumlar