Gine'de 775 çocuk sünnet ettirildi

KANKAN (AA) - Diversity Farklılık Derneği, Batı Afrika ülkesi Gine'de 775 çocuğu sünnet ettirdi. Diversity Farklılık Derneği'nin 2017 sağlık projelerinden...

Google Haberlere Abone ol
Gine'de 775 çocuk sünnet ettirildi

KANKAN (AA) - Diversity Farklılık Derneği, Batı Afrika ülkesi Gine'de 775 çocuğu sünnet ettirdi.

Diversity Farklılık Derneği'nin 2017 sağlık projelerinden sünnet organizasyonlarının ilki ülkenin doğusundaki Kankan eyaletinde yer alan 2 bölgede tamamlandı.

Türkiye'den İstanbul Hisar Intercontinental Hospital'dan gönüllü doktor ve sağlıkçılarla derneğin başkent Conakry ve Kankan temsilcilerinin birlikte düzenlediği organizasyonda Bankalan köyü ve çevre köylerde 4 günde 775 çocuk sünnet ettirildi.

Çocuğu sünnet olan Mamadou Kaba, "İmkanlarımız el vermediği için çocuklarımızı sünnet ettiremiyorduk. Türkiye’den gelen doktorlara ve hayır sahiplerine dua ediyoruz." dedi.

Diversity Farklılık Derneği Gine Temsilcisi Süleyman Sertdemir, AA muhabirine, "Ülkenin doğusu gerçekten yardıma muhtaç bir bölge. Köylerdeki 'Sağlıklı Sünnet Organizasyonu' ile şehre gelme imkanı bulamayan ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Çocukların enfeksiyon riskinin çok yüksek olması, sünnet ihtiyacının boyutunu gözler önüne serdi." diye konuştu.

Sertdemir, bu yıl 3 Afrika ülkesinde daha sünnet organizasyonu planladıklarını aktardı.

Diversity Farklılık Derneği olarak 11 kişilik ekiple Kankan'daki organizasyonda görev aldıklarını belirten Sertdemir, hayırseverlerin online bağış yoluyla "Kirvem Olur Musun" kampanyasıyla da Afrikalı ihtiyaç sahibi bir çocuğun sünnetini karşılayabileceklerini kaydetti.

Yorumlar