Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde eski işçilerden eylem

- Toprak Mahsulleri Ofisinin eski işçilerinden oluşan grup, işe dönüş davasını kazanmalarına rağmen işe başlatılmadıkları iddiasıyla eylem yaptı

Google Haberlere Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde eski işçilerden eylem

ANKARA (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) eski işçilerinden oluşan grup, mahkeme kararına rağmen işe başlatılmadıkları iddiasıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde eylem yaptı.

25 ilden gelen 40 işçinin bulunduğu grup, Bakanlık önünde toplandı.

Gruptakiler, işten çıkartıldıktan sonra açtıkları davayı kazandıklarını ancak henüz işe dönemediklerini iddia etti.

Eski işçilerden Mehmet Şahin, 1,5 yıldan beri işsiz olduklarını belirterek, "Biz 104 kişiyiz. Bir yıllık sözleşme süremiz dolunca 3 ay daha bizimle sözleşme imzaladılar. Daha sonra ise yeniden sözleşme imzalamadılar. İşten çıkarılmamızdan sonra başvurduğumuz mahkemeden 'işe dönüş' kararı çıktı." dedi.

TMO'nun mahkeme kararına rağmen işçileri geri almadığını öne süren Şahin, "Karar lehimize olmasına rağmen, bir yıl geçmiştir ki TMO halen bize tazminat ödeyeceğini bildiriyor. Biz ise işimizi geri istiyoruz. Bize yüklü miktarda tazminat ödeneceğine, biz mahkeme kararıyla maaşlı işimizi geri istiyoruz." diye konuştu.

Eski işçilerden Fatih Akkoç da aileleriyle mağdur olduklarını dile getirerek, "Bakanımızla görüşmeden ve bir sonuç almadan buradan ayrılmayacağız." dedi.

Yorumlar