Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba Aydın'da:

- "Çiftçiyi bilgiyle, toprağı da suyla buluşturabilirsek çiftçi kardeşlerim çok iyi noktaya gelecek. Biz hep 'Avrupa' diyoruz ama bunları yaparsak Avrupa'nın hayranlıkla izleyeceği ülke Türkiye olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba Aydın'da:

AYDIN (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Çiftçiyi bilgiyle, toprağı da suyla buluşturabilirsek çiftçi kardeşlerim çok iyi noktaya gelecek. Biz hep 'Avrupa' diyoruz ama bunları yaparsak Avrupa'nın hayranlıkla izleyeceği ülke Türkiye olacaktır." dedi.

Bakan Fakıbaba, Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetçi Eğitim Merkezi Müdürlüğünü (TAYEM) ziyaret etti, Merkezin çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Fakıbaba, buradaki konuşmasında, Aydın'ın, Türkiye'nin diğer illeri gibi insanı ve doğasıyla mükemmel bir şehir olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dış güçlere ve onların içerideki maşalarına her zaman gerekli cevabı verdiğini belirten Fakıbaba, birlik ve beraberlik olduğu müddetçe kimsenin Türkiye'yi yıkmaya gücünün yetmeyeceğini dile getirdi.

Fakıbaba tarım politikalarına değinirken, çiftçiye gerekli önemin verilmesi halinde Türkiye'nin ayağa kalkmasının hızlanacağını ifade etti. Fakıbaba, "Çiftçiyi bilgiyle, toprağı da suyla buluşturabilirsek çiftçi kardeşlerim çok iyi noktaya gelecek. Biz hep 'Avrupa' diyoruz ama bunları yaparsak Avrupa'nın hayranlıkla izleyeceği ülke Türkiye olacaktır." dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de Aydın'ın tarımın başkentlerinden olduğunu belirterek, kentin incirde dünya birincisi ve zeytinde ise 25 milyon ağaçla Türkiye birincisi durumunda bulunduğunu söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da AK Parti iktidarları döneminde şu ana kadar kente 18 milyar lira yatırım yapıldığını dile getirdi. Savaş, "Bunun 4,6 milyar lirası Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 3 milyar lirası ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılmış. Bu süreçte 420 bin dönümü suyla buluşturduk. Şimdi de 270 bin dönümü suyla buluşturmak için projelerimiz devam ediyor. Gelişen Türkiye'de Aydınımızın yerini almasını sağlayacağız." diye konuştu.

Bakan Fakıbaba daha sonra ilçedeki bir turşu fabrikasında incelemelerde bulundu, ardından Koçarlı ilçesindeki Vodafone Akıllı Köye geçerek burada yetkililerden bilgi aldı.

Yorumlar