Genelkurmay'dan SOLOTÜRK açıklaması

CHP'nin adayı İnce'nin SOLOTÜRK ekibini ziyaret etmesinin ardından gösterilerin iptal edildiği iddialarına Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay'dan SOLOTÜRK açıklaması

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin geçtiğimiz günlerde Solo Türk ekibini ziyaret etmişti. Solo Türk ve Türk Yıldızları ekibinin bazı gösterilerinin iptal edilmesinin ardından özellikle sosyal medyada algı operasyonu yürütülmüş ve iptalin İnce'nin ziyareti ile ilgili olduğunu öne sürülmüştü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın kurumsal Twitter hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, şu ifadeler yer verildi:

"SOLOTÜRK ve Türk Yıldızlarının icra ettikleri hava gösterileri TSK tarafından yapılan yıllık planlamaya göre icra edilmektedir. 12 Mayıs 2018 tarihinden itibaren, planlanan bazı hava gösterileri ertelenmiştir.

Planlamalarda yapılan değişiklikler SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları internet sitelerinde kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Yapılan planlamaların basında konuyla ilgili olarak yer alan haberlerle ilgisi bulunmamaktadır. Hava gösterileri önümüzdeki dönemde de planlandığı şekilde icra edilmeye devam edilecektir."

Yorumlar