LC Waikiki kimin, sahibi kim, nereli, kaç yaşında, LCW yerli mi, hangi ülkenin, açılımı nedir?

LC Waikiki kimin, sahibi kim, nereli, kaç yaşında, LCW yerli mi, hangi ülkenin, açılımı nedir? Ohau'da bulunan Waikiki plajından ve Fransızca'da arkadaş anlamına gelen 'Les Copains' adından yola çıkılarak oluşturulan bir isimdir. LCW mağazaları çalışma saatleri nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
LC Waikiki kimin, sahibi kimdir LCW açılımı nedir?

LC Waikiki kimin, sahibi kim, nereli, kaç yaşında, LCW yerli mi, hangi ülkenin, açılımı nedir, ne zaman kim tarafından nerede kuruldu? LCW hakkında en çok merak edilenlerin başında isminin anlamı gelmektedir. Hawai'nin en güzel ve meşhur plajlarından olan Waikiki Plajı'nın adından ve Fransızca arkadaş anlamına gelen 'Les Copains' isminden yola çıkılarak verilen isim artık Türkiye'de giyimin öncü markalarından. LC Waikiki kimin, sahibi kim, nereli, kaç yaşında, LCW yerli mi, hangi ülkenin, açılımı nedir?

LC Waikiki, 1991 yılında Taha grup tarafından kurulmuştur. Taha Grup LC Waikiki Türkiye lisansını Tema Tekstil'e sattıktan sonra marka Türkiye'nin en ünlü markalarının arasında yer aldı ve dünyaca tanındı. İsmini Tema Mağazacılık olarak değiştiren Tema Tekstil şu an tüm dünyada Lc Waikiki markasının sahibi olarak tanınıyor. LC Waikiki Mağazacılık A.Ş.'nin hisseleri Dizdar Ailesi, Küçük Ailesi, Kısacık Ailesi ve Amouyal Ailesi tarafından yönetiliyor.

Muhafazakar giyinen kesime hitap eden Lc Waikiki bunun yanında seküler giyim tarzına da cevap veriyor. Bir dünya markası haline gelen Lc Waikiki'nin 38 ülkede 859 mağazası var. Türkiye'de 413 mağazası bulunan Lc Waikiki, İstanbul'dan yönetiliyor. 

LCWaikiki'nin uyguladığı düşük fiyat politikası, her kesimden rağbet görmesinin en büyük sebebi. Dev şirket, 42 bin çalışanı ile istihdamın öncüsü olma yolunda ilerliyor. Çalışanları ve yöneticilerinin yarısından fazlasının kadın olması, Lc Waikiki'yi kadın istihdamının başarı örneklerinden gösterilebilir.

Perakende sektöründe LC Waikiki, büyük bir Türk markası olarak e-ticaret alanında sürdürdüğü başarısını yurtdışınada taşıdı. 

LCWAİKİKİ ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Tüm dünyada adını duyuran Türk Markası Lc Waikiki çalışma saatleri herkesin merak ettiği konulardan biridir. Lc Waikiki mağazalarının açılış ve kapanış saatleri : Sabah 09:00 Akşam 22:00 'dir. Alışveriş merkezleri içinde bulunan Lc Waikiki (Lcw) mağazaları ise Sabah 10:00 Akşam 22:00 arasında hizmet vermektedir.

LCWAİKİKİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI VAHAP KÜÇÜK KİMDİR?

LC Waikiki kimin, sahibi kimdir, nerelidir, LCW açılımı nedir?
LC Waikiki kimin, sahibi kimdir, nerelidir, LCW açılımı nedir?

 

LCWaikiki'yi bünyesinde bulunduran Tema Mağazacılığın Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, 1961 yılında Malatya'da doğdu. Vahap Küçük, Tema Tekstil’in kurucu ortaklarındandır.

Marmara Üniversitesi Stratejik İşletmecilik Yönetimi ihtisas programını başarı ile tamamlayan Vahap Küçük, Tema Tekstil’de 8 yıl genel müdür olarak görev yaptı. 

Adını Tema Mağazacılık olarak değiştiren şirketin 2003’ten bu yana yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

AÇ GÖZLÜLERE DERS GİBİ KARAR ALMIŞTI

Türkiye hazır giyim sektörünün en büyük pazar payına sahip markası LC Waikiki, geçen yıla oranla 3 katı aşan kumaş ve diğer girdi maliyetlerindeki artışa rağmen, müşterilerinin bu zor dönemde bütçesine destek olmak amacıyla önemli bir karar aldı.  LC Waikiki, son günlerde artan yüksek  maliyetlerle üretilmiş az sayıdaki model hariç, stoklarındaki kış sezonu ürünlerine sezon sonuna kadar fiyat artışı yapmayacak.  LC Waikiki yetkilileri bu kararı, satılan ürünleri aynı maliyetlerle yerine koyamama ve stoklara bağlı sermayesinin erimesi pahasına aldığını açıkladı.

“İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonundan hareketle, yıllardır hazır giyim ürünlerini müşterilerinin bütçelerine uygun fiyatlarla sunmayı amaçlayan LC Waikiki, son dönemlerde yaşanan aşırı maliyet artışlarıyla üretilmiş 2022 yeni sezon ürünleri, Şubat-Mart ayları itibarıyla raflarda yerini alıncaya kadar, stoğundaki on milyonlarca ürüne fiyat artışı yapmayacağını açıkladı.   Pamuk, iplik, kumaş, boya ve enerji gibi girdi maliyetlerindeki 3 katı aşan artışların tüm sektörleri zorladığı bu dönemde LC Waikiki yetkilileri, ‘’Neredeyse her şeyin fiyatının arttığı bugünlerde, müşterilerimizin giyim bütçelerine destek olmayı amaçlıyoruz.’’ dedi. 

İKİNCİ EL ÜRÜN SATIŞINI TEST EDİYOR

Öte yandan LC Waikiki, online satış platformunda ikinci el ürün satışı yaptı. Şirket kaynakları, test çalışması olarak birkaç saatliğine başlatılan uygulamanın devam edip etmeyeceği konusunda henüz net bir karar alınmadığını belirtti.

Geçen yıl Güney Amerika kıtasıyla beraber, toplamda 4 kıtada ve 53 ülkede bin 200'den fazla mağazaya ulaşan ve haftalık 12.8 milyon ziyaretçi ağırlayan Türk hazır giyim devi LC Waikiki, pazaryeri platformuna çevirdiği online satış platformunda ikinci el ürün satış başladı.

Salgın döneminde daha da önemli hale gelen sürdürülebilirlik kapsamında başlatıldığı belirtilen uygulama kapsamında 140’a yakın ürün 18 TL ile 226 TL arasında değişen fiyatlar ile satışa sunuldu.

2021 itibari ile pazaryerlerinden çekilen ve yalnızca kendi online sitesi üzerinden satış yapan LC Waikiki, ilerleyen saatlerde ise uygulamanın bir test çalışması olduğunu belirterek ürünleri siteden kaldırdı.

Şirket kaynakları, test çalışması olarak birkaç saatliğine başlatılan uygulamanın devam edip etmeyeceği konusunda henüz net bir karar alınmadığını belirtti.

LCW TOYS İLE OYUNCAK DÜNYASINA DA ADIM ATTI

Öte yandan marka farklı alanlarda mağazalaşma çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce LCW Home ile ev tekstili ve LCW Dream ile iç giyim alanında mağazalaşma çalışmalarına imza atan şirket şimdi de oyuncak mağazası için pilot çalışmalara başladı. LCW Toys adı verilen mağazaların 3’üncüsü Bursa Suryapı Marka AVM’de açıldı. Daha öncede mağazalarında oyuncak satışı gerçekleştiren marka, söz konusu uygulama ile oyuncağı farklı bir mağaza konsepti ile ilk kez tüketicilerle buluşturmuş oldu.

SOSYAL SORUMLULUKLARIYLA DA GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR

Sosyal sorumluluk bilinciyle de öne çıkan marka hayırsever faaliyetlerini de aksatmıyor. Ramazan Bayramı'nda onbinlerce çocuğu giydirerek yüzünü güldüren, koronavirüs sürecinde ise Sağlık Bakanlığı'na yaptığı yardımlar ile gündeme gelen Türkiye'nin hazır giyim devi LC Waikiki iyilik adımlarına bir yenisini daha ekledi.

Ünlü marka 1 Milyon 700 bin parçadan oluşan 52 TIR'lık giyecek yardımını bayramda çocukların yüzünü güldürmek için İnsani Yardım Vakfı'na bağışladı.

İHH, ilk etapta bayram öncesinde 120 bin çocuğa kıyafetlerini ulaştırdı.

Kaynak: LCW Resmi Sitesi


 

Yorumlar

Nesrin Şekerci. Bende katılmak istiyorum Ankara.
Seyit Irandan yorum yaziyorum. turkmenim. Kim miliyoner olmak ister yarişmasina katilmak istiyorum. Ama bir turlu yapamiyorum malesef.