Genç ve çocuk yazarlar, ödüllerine kavuştu

- "1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması" ile "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışmasını"nın ödülleri, törenle verildi

Google Haberlere Abone ol
Genç ve çocuk yazarlar, ödüllerine kavuştu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması" ile "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışmasını"nda ödüller sahiplerini buldu.

"2071'de İstanbul" temalı "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması"nın ödül töreni, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Kültür AŞ. Genel Müdürü Nevzat Kütük'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Çocukların yaşadıkları şehri tanıması, hissetmesi ve bunu Türkçe'nin dil zenginliği içerisinde anlatmasını amaçlayan yarışmada, İstanbul'daki devlet okulları ve özel okullardan katılan 20 öğrencinin yazdığı hikayeler ödüle layık görüldü.

Yarışmada birinciliği "2071'de İstanbul" adlı hikayesiyle Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulundan Ecenur Aydın, ikinciliği "Sultan Şehir, İstanbul" hikayesiyle Fatih Sancaktar Hayrettin Ortaokulundan Muslimakhon Bakhodirova, üçüncülüğü ise "İslambol'dan İstanbul'a" hikayesiyle Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulundan Hatice Özçelik kazandı. 7 ortaokul öğrencisinin hikayesi ise mansiyon ödülüne değer bulundu.

- Başarılı 20 hikaye kitaplaştırılacak

"1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması"nda ise "Yıl 2071, İstanbul'da Düşünüyorum" hikayesiyle Bakırköy Hasan Polatkan Anadolu Lisesinden Sümeyra Balıkçı, birinciliğe layık görüldü. İkincilik ödülünü "Lodoslu Mısralar" hikayesiyle Silivri Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesinden Özlem Mutlu, üçüncülüğü ise "Şehr-i Umut" hikayesiyle Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinden İbrahim Muhammed Gül aldı. 7 lise öğrencisinin hikayesi de mansiyon ödülü aldı.

Çocuk yazarlar yarışmasını kazanan öğrencilere, tablet bilgisayar, medya oynatıcı, Kültür AŞ. Yayınları kitap çeki, Kültür AŞ. Çocuk Yayınları kitap seti, fotoğraf makinesi gibi çeşitli hediyeler takdim edildi.

Genç yazarlar yarışmasında dereceye giren öğrencilere de para ödülünün yanı sıra kitap hediye çekleri verildi.

Yarışmalarda seçilen başarılı 20 hikaye, Kültür AŞ. tarafından iki ayrı kitapta toplanacak.

Yorumlar