Genç şampiyonun hedefi EYOF 2017'de madalya

- Antalya'da 2013'te başladığı bisiklet sporunda bugüne dek iki Türkiye şampiyonluğu elde eden 16 yaşındaki Aslıhan Aygün, Türkiye'yi temsil edeceği Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nde de madalya hedefliyor - Aslıhan Aygün: "Burada da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve ilk madalyayı kazandırmak istiyorum. Avrupa ve dünya şampiyonaları var, onlara da katılmayı hedefliyorum" - Antrenör Ezirgan: "Aslıhan aslında bisiklete başladığından beri olimpiyatları hedefleyen bir çocuğumuzdu. Birlikte sadece bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. Hedefimize sonunda ulaştık"

Google Haberlere Abone ol
Genç şampiyonun hedefi EYOF 2017'de madalya


MALATYA (AA) - EMRAH GÖKMEN - Bisiklet sporuna 2013'te başlayan, iki Türkiye şampiyonluğu elde eden 16 yaşındaki Aslıhan Aygün, Türkiye'yi temsil edeceği Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nden de (EYOF 2017) madalyayla dönmeyi hedefliyor.

İlkokulda spora başlayan, birçok branşla uğraşan Aslıhan Aygün, antrenörünün desteğiyle 2013'te bisiklete yöneldi.

Bisiklette kısa sürede iyi bir performans göstererek 2014 ve 2015'te Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Aslıhan, geçen yıl ise genel klasmanda birinci olarak Macaristan'ın Györ kentinde 23-29 Temmuz'da düzenlenecek EYOF 2017'ye katılmaya hak kazandı.

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Aslıhan Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporla küçük yaşta tanıştığını ve atletizm, voleybol, futbol gibi birçok branşla uğraştığını belirtti.

Yaptığı tüm spor dallarında başarıyı hedeflediğini ve bir gün antrenörünün bisiklete başlamasını önermesiyle yeni bir serüvene yelken açtığını kaydeden genç sporcu, şunları söyledi:

"Bisiklete başlarken çok zorlandım. Zorlu antrenmanlarımız oluyor ama alıştım. Zorlanmazsam başarıyı elde edemem. 2014'te Mersin'de açılış yarışımız vardı, ilk derecem orada geldi. 2014 ve 2015'te Türkiye şampiyonu oldum. Bu sene de Türkiye şampiyonluğunu hedefliyorum. Önümüzde olimpiyatlar da var. Burada da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve ilk madalyayı kazandırmak istiyorum. Avrupa ve dünya şampiyonaları var, onlara da katılmayı hedefliyorum."


- Ezirgan: "Aslıhan'dan umutluyuz"


Antrenör Yusuf Ezirgan ise sporcuları Aslıhan Aygün'den çok umutlu olduklarını ifade etti.

Aslıhan Aygün'ün birçok farklı branşta başarıya ulaştığını aktaran Ezirgan, genç sporcunun bisiklette daha iyi olacağını düşündüğünü ve yönlendirmesiyle birlikte bu alanda çalışmaya başladıklarını belirtti.

Haftanın 6 günü antrenman yaptıklarını kaydeden Ezirgan, "Çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günlük 3 saatlik bir programımız var ama sporcumuzu çok da yormuyoruz. Programlı bir şekilde çalışmamız bize başarıyı getirdi." diye konuştu.

Ezirgan, Aslıhan Aygün'ün antrenmanları ve dersleri bir arada götürdüğünü belirterek, genç sporcunun okulunda da çok başarılı olduğunu ve bu yıl sınıfını takdir belgesiyle geçtiğini dile getirdi.

Her zaman bir hedef doğrultusunda yol aldıklarını aktaran Ezirgan, şunları kaydetti:

"Aslıhan aslında bisiklete başladığından beri olimpiyatları hedefleyen bir çocuğumuzdu. Birlikte sadece bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. Hedefimize sonunda ulaştık. 22-23 Temmuz'da Macaristan'ın Györ kendine gidecekler. Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nde yarışacak. Aslıhan'dan umutluyuz. İnşallah başarılı bir sonuç alacak."

Aslıhan Aygün'ün Türkiye'nin bisiklet sporundaki başarısını daha ileri noktalara taşıyacağına inandıklarını dile getiren Ezirgan, yakaladıkları başarıda Döşemealtı Belediye Başkanı ve kulüp başkanlarının büyük pay sahibi olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar