Genç MÜSİAD, YBA Projesini hayata geçiriyor

- 2 aylık özel bir eğitim sürecinden geçecek YBA öğrencileri, projenin ikinci aşaması olan workshop’lar ile uygulamalı şekilde kendilerini geliştirecek

Google Haberlere Abone ol
Genç MÜSİAD, YBA Projesini hayata geçiriyor

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim projesi başlatıyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Genç MÜSİAD’ın 25 yaş altı lisans veya ön lisans programında okuyan, özgüveni yüksek, hedefleri olan, kararlı, girişimci, yeniliklere açık ve ahlaki disipline önem veren bireylerin iş hayatına atılmadan önce kendilerinde bulunması gereken donanımları sağlamayı hedeflediği Young Business Academy (YBA) projesi ekim ayında hayata geçiyor.

"youngbusinessacademy.org" internet adresinden yapılan başvurular 20 Eylül Salı gününe kadar devam edecek.

YBA Projesi ile üniversite okuyan vizyon sahibi gençler, alanında uzman, üst yönetici (CEO), girişimci ve yöneticilerin eğitmen olarak yer alacağı projede bir araya gelme fırsatı bulacak.

2 aylık özel bir eğitim sürecinden geçecek YBA öğrencileri, projenin ikinci aşaması olan workshop’lar ile uygulamalı bir şekilde kendilerini geliştirecek. Üçüncü aşamada, “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne katılarak girişimcilik yolundaki ilk adımlarını atmış olacak. Dördüncü aşamada ise 10 CEO’nun katılım göstereceği CEO zirvesi ile “Diploma Törenini” gerçekleştirecek.

Projenin son aşamasını ise “24 Çok Geç” ile staj programı oluşturuyor. YBA’dan mezun olan öğrenciler, MÜSİAD üyesi işyerlerine stajyer olarak isterlerse üç aylık yaz dönemi veya okul dönemi olmak üzere iki farklı şekilde yerleştirilebilecek. Bu sayede öğrenciler teorik bilgilerini pratiğe dökebilme şansını elde edebilecek.

YBA Projesi, “Dünya’da Gelecek”, “Yeni Nesil Girişimcilik”, “Yeni Nesil Satış ve Pazarlama”, “Teknolojinin Geleceği” ve “Uluslararası Ticaret” olmak üzere 5 eğitim başlığından oluşuyor. Ayrıca eğitimler arasında Fikir Kampı, 3d Yazıcı Operatörlüğü, Rasperry Pi ile Yazılım ve Mobil Yazılım konularındaki workshoplar ile uygulamalı öğrenim sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, “Gerçekleştireceğimiz bu eğitim programı ile iş dünyasına kaliteli lider ve iş adamlarının kazandırılmasını hedefliyoruz. Eğitimlerimizi workshoplar ile destekleyerek uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlayacağız ve program sonunda staj yapma imkanı da sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Proje hakkında detaylı bilgi ve başvuru için "youngbusinessacademy.org" adresinin ziyaret edilmesi gerekiyor.

Yorumlar