Genç atletten 2 yılda 23 madalya

- Koşma yeteneğini keşfeden annesi sayesinde spora başlayan 13 yaşındaki Beyza Nur Seylan, 2 yıl gibi kısa sürede aralarında Türkiye şampiyonluklarının da bulunduğu 23 madalyanın sahibi oldu - Genç atlet, kırdığı rekorlar sayesinde Fenerbahçe'den transfer teklifi aldı - Beyza Nur Seylan: "Hem okul hem de spor ilk başlarda zor oluyordu ama insan zamanla alışıyor. Bir de çabanın sonucunu görünce daha çok hırslanıyorsun" - Baba Şükrü Seylan: "Kızım yarışa gitsin diye ısrar ettiler ve 'Birinci olursa gönderir misin?' dediler. Gidip birinci olunca da mecbur kaldım. Açıkçası annesi hep diyordu ama bu kadarını beklemiyordum"

Google Haberlere Abone ol
Genç atletten 2 yılda 23 madalya


GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Koşma yeteneğini keşfeden annesi sayesinde spora başlayan 13 yaşındaki atlet Beyza Nur Seylan, 2 yıl gibi kısa sürede aralarında Türkiye şampiyonluklarının da bulunduğu 23 madalya kazandı.

Beyza Nur Seylan, spordaki yeteneği ve bu sayede değişen hayatıyla dikkati çekiyor.

Babasının karşı çıkmasına rağmen annesinin ısrarıyla başladığı atletizmde, 2 yıl gibi kısa sürede aralarında Türkiye şampiyonluklarının bulunduğu 23 madalya elde eden Beyza Nur, kendi yaş grubunda 200 metrede 25.65'lik derecesiyle Türkiye rekorunun da sahibi oldu.

Spor sayesinde yaşamı kısa sürede değişen Beyza Nur, kariyerinde ilerlemek için antrenörlerinin desteğiyle köy okulundan çıkıp kent merkezindeki okula gitmeye başladı.

Özel okullardan gelen bursları reddedip devlet okuluna giden, derslerinde de 100 üzerinden 97 not ortalamasıyla başarıyı yakalayan 13 yaşındaki sporcu, milli takıma seçilip, olimpiyatlarda yarışmak istiyor.

Kariyerine Şölenspor Kulübü bünyesinde devam eden genç atlet, kendisine bağlanan maaşla eğitim hayatını sürdürüyor.

Başarılı sporcu Beyza Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başladığı kariyerine şu ana kadar 23 madalya sığdırdığını aktardı.

Bunların içerisinde Türkiye şampiyonluklarının da bulunduğunu belirten Beyza Nur, son madalyasını da 7-8 Ocak tarihlerinde İstanbul'da yapılan Salon Olimpik Deneme Yarışları'nda aldığını söyledi. Bu organizasyonda 200 metrede 25.65'lik bir derece elde ettiğini kaydeden Beyza Nur, bu derecelerin bugüne kadar elde ettiği en iyi dereceler olduğunu kaydetti.

Bundan sonraki süreçte milli takım formasını giymek istediğine ve olimpiyatlarda yarışmayı hedeflediğine dikkati çeken Beyza Nur, "Hem okul hem de spor ilk başlarda zor oluyordu ama insan zamanla alışıyor. Bir de çabanın sonucunu görünce daha çok hırslanıyorsun. 'Okula giderse spor olmaz, spora giderse okul aksar' diye inanış var ama ben buna katılmıyorum. İkisi birlikte yürütülebilir. Bir çocuk isterse her zaman yapabilir." dedi.

Annesinin spor hayatına başlamasında önemli katkısının olduğunu belirten Beyza Nur, "Sporla benim hayatım değişti. Şimdi bambaşka yerlerdeyim. Atletizmin peşini bırakmayacağım." diye konuştu.


- Gülay Seylan: "Birinci oldu, hayatı değişti"


Beyza Nur Seylan'ın annesi Gülay Seylan, kızının küçük yaşlardan beri bebeklerle oynamak yerine sokağa çıkıp koşmayı, top oynamayı ve ip atlamayı tercih eden bir çocuk olduğunu dile getirdi.

Kızının evde olduğu süre içerisinde de sürekli zıplamasını teşvik ederek bileklerinin gelişmesini sağlamaya çalıştığını anlatan Seylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızım 5. sınıfa geldiğinde beden eğitimi öğretmeniyle görüşüp atletizme başlamasını sağlamaya çalıştık. Kendisine sürekli 'Sporla hayatın değişebilir, en azından farklı bir yer görürsün.' dedim. Yarışmaya gitti ikinci oldu. Sonra telefon geldi, yarışmalarda hata olmuş ve yeniden yarışmaya çağırdılar. Babası istemiyordu, çünkü tedirgindi. 'Birinci olursa gönderir misin?' dedim eşime, o da kabul etti. Kızım yeniden yarışa girdi. İyi bir dereceyle bu sefer birinci oldu. Hayatı değişti. Kaç kez İstanbul'a gitti, İsveç'e gitti. Sonra Şölenspor ile tanıştık. 2 yıldır düzenli spor yapıyor ve artık maddi anlamda çok da rahat."

Kızının hırslı bir çocuk olduğuna değinen Seylan, "Beyza'nın isterse yapamayacağı şey yok. Yeter ki elinden tutulsun. Olimpiyatlara katılmasını çok isterim ve kızım başarılı olacak, inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Baba Şükrü Seylan ise ilk başlarda kızının atletizme gitmesine sıcak bakmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"İlk başta kızımın atletizme gitmesine sıcak bakmıyordum. Spora başlayıp keşfedilene kadar böyleydi. Kızım yarışa gitsin diye ısrar ettiler ve 'Birinci olursa gönderir misin?' dediler. Gidip birinci olunca da mecbur kaldım. Açıkçası annesi hep diyordu ama bu kadarını beklemiyordum. Kızım şimdi şehirdeki okula gidiyor. Şükürler olsun okulu da iyi, spor hayatı da. İnşallah daha da iyi olacak."

Antrenör Harun Esen de Beyza Nur'un yetenekleriyle dikkati çeken bir sporcu olduğunu, kendi yaş grubunda erkekleri de geçerek Türkiye rekorunu elinde bulundurduğunu belirtti.

Esen, Beyza Nur'un 2015 yılında düzenlenen "Türkiye'nin en hızlısı" yarışmasında Türkiye şampiyonu olduğunu, burada 60 metrelik kulvarı 8.40'lık sürede tamamlayarak kendi yaş grubunda erkekler de dahil olmak üzere Türkiye rekoru kırdığını ifade etti.


- Özyürek: "Çok sayıda kulüpten teklif aldık"


Şölenspor Kulübü İdarecisi Nurettin Özyürek, kızların spora yönlendirilmesi ve eğitim hayatına kazandırılmasını teşvik etmek amacıyla kurulan kulübün en değerli atletlerinden birinin de Beyza Nur olduğunu vurguladı.

Sporcularının başarılı bir kariyere sahip olacaklarına inandığını belirten Özyürek, "Beyza Nur için çok sayıda kulüpten teklif aldık. Buna Fenerbahçe de dahil ama teklife biz de Beyza da sıcak bakmıyor. Biz başka bir kulübün altyapısı olmak değil, kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp olmak istiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar