Gelir Uzmanı maaşı ne kadar gelir uzmanı nedir ne iş yapar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gelir uzmanı alımlarından sonra gelir uzmanı nedir ne iş yapar ve gelir uzmanı maaşı ne kadar sorusu önem kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Gelir Uzmanı maaşı ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi'ne personel alımı duyurusu yaptı. Yapılan duyuruda gelir uzmanı ve gelir uzman yardımcısı alımı gerçekleştirileceği belirtildi. Bunun için 1500 gelir uzmanı ile 1000 gelir uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Peki, gelir uzmanı nedir ne iş yapar gelir uzmanı maaşı ne kadar gelir uzman yardımcısının maaşı ne kadar? İşte detayları: 

Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcısı maaşları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre belirlenmekte olup denetim tazminatından da yararlanmaktadırlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı emrinde Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcısı kadro unvanlı Devlet memurları da istihdam edilmektedir. Vergi tahsilatları işlemlerini yürüten uzmanlar devlet memurları hükümlerine göre maaş işlemleri görmektedirler.

Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcısı unvanlı kadrolarda görev yapanların, her derece/kademe/hizmet yılı ve farklı gelir vergisi dilimlerinde, 2020 yılının ilk yarısındaki aylık net maaş miktarları konusunda bilgi vermesi bakımından hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir. Gelir uzmanı, vergi ile ilgili olan konularda öneri ve görüşlerde bulunmak amacıyla görev alan kişiye verilen mesleki unvandır.

Gelir uzmanı, vergi tahsilatlarına ait işlerle ilgili çalışmalar yürütür. Çalıştıkları kurum ya da kuruluşlardaki yöneticilerin inisiyatifine bağlı olarak kendisine verilen her türlü işi yürütmekle yükümlüdür.

Kariyer meslekler arasında sayılan ancak merkez teşkilatı personeli sayılmadıkları için özlük hakları düşük seviyelerde bulunan Gelir Uzmanları; aylık maaşlarının ücret ve tazminat göstergesine göre belirlenmesini, 1 inci derece kadroları için geçerli olan 2200 ek göstergenin 3600’e yükseltilmesini ve yine 1 inci derece kadroları için makam tazminatı göstergesi belirlenmesini beklemektedirler.

Memurlara 2020 yılı için yüzde 4 + 4 oranında, 2021 yılı için de yüzde 3 + 3 oranında zam yapılması hakem heyeti tarafından imzalanmış ve ilan edilmişti.

Zam oranına ilaveten enflasyon farkı oluşması durumunda bu farkın da maaşlara yansıtılacağı karar altına alınan ve memur maaşlarına yansıyan önemli bir faktördür. 

2020 yılı için açıklanan ilk 6 ayın rakamlarına göre enflasyon yüzde 5,75 artmış durumda. 

Memurlar 2020'nin ilk altı ayı için yüzde 4 zam aldı. 2. altı ayı için de yüzde 4 zam alacak.

Haziran ayında açıklanan enflasyon rakamları ile beraber memur ve emeklilerin alacağı enflasyon da farkı netleşti.

Memurlar yüzde 4 zammın yanında, Memur ve emekliler yüzde 1,75'te enflasyon farkı alacak.

2020 Yılı Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcısı Net Maaşı

Gösterge Oran  Tutar
Gösterge aylığı 9/1 620 95,77 TL
Taban aylığı   2,417 TL
Yan Ödeme aylığı  1.000 48,99 TL
Özel Hizmet Taz. 92 1,349 TL
Ek Ödeme 125 -374,12 TL
BES Kesintisi 3.00 124,00 TL
İstihaklar Toplamı   6,040,14 TL
Kesintiler Toplamı   -828,16 TL
Net Maaş   5,211 TL

Yorumlar