Gelir Uzman Yardımcılığı alımında son durum nedir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Gelir Uzman Yardımcılığı alımları konusunda son gelişme nedir ya da herhangi bir gelişme var mı? Konu hakkında İİBF'lilerin ısrarlı aramaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Gelir Uzman Yardımcılığı alımında son durum nedir?

Gelir Uzman Yardımcılığı alımları hakkında bir gelişme olup olmadığı özellikle de İİBF mezunları tarafından merakla araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı alımları 2020 konusunda şu ana kadar bir gelişme olup olmadığını araştıran İİBF mezunları, konuyu gündeme getirmek için de çaba harcıyor. 

Son olarak Twitter üzerinden "Gelir Uzman Yardımcılığı" başlığı altında TT çalışmaları yürüten İİBF'liler bu konu hakkında bir adım atılmasını sağlamak istiyor. 

Twitter üzerinden çalışma yürüten İİBF mezunlarının TT'ye taşıdığı konu başlığında şu ana kadar 10 binin üzerinde mesaj paylaşıldı. 

İşte sorunlarını dile getirmeye çalışan İİBF'lilerin paylaştığı mesajlardan birkaç tanesi:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, en son 2019 kasım ayında "İhtiyaç kapsamında iktisadi ve idari bilimler fakültesi (İİBF) mezunları için gelir uzman yardımcılığı sınavı açmak üzere çalışmalarımızı yapıyoruz." demişti.

Daha sonra, Gelir Uzman Yardımcılığı da dahil olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2 bin kişilik bir kadro açıldı. 2020 yılı içinde alınacak Gelir Uzman Yardımcılığı kadroları da bu 2 binin içinde bulunuyor.

Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavları 24 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. Sözlü sınavlar ise 7 Aralık 2020 tarihinde.

2 bin kişilik kadro içinde Vergi Müfettiş Yardımcısı, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı, Defterdarlık Uzman Yardımcısı, Gelir Uzman Yardımcısı ve Avukatlık bulunuyor.

 

Yorumlar