Gelinim Mutfakta 22 Mayıs puan durumu: Kim kazandı, kim elendi?

Gelinim Mutfakta 22 Mayıs Cuma günü hafta finaline gidiyor. Kanal D'de yayınlanan programda final günü heyecanı yaşanıyor. Bu hafta finale gidecek olan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın dördüncü gününde başladı. Peki, Gelinim Mutfakta 22 Mayıs puan durumu nasıl oldu? Kim kazandı, kim elendi?

Google Haberlere Abone ol
Gelinim Mutfakta 22 Mayıs kim kazandı, kim elendi?

Gelinim Mutfakta 22 Mayıs puan durumu en çok merak edilen konu oldu. Bilindiği gibi Cuma günü hafta finali günü yapılıyor. Yarışmanın bugünkü etabında hafta boyunca alınan puanların toplamıyla birinci olarak 5 bileziği kazanan gelin belli oluyor. Aynı şekilde günün birincisi de yine çeyrek altın kazanacak. Peki, Gelinim Mutfakta 22 Mayıs Puan Durumu nasıl oldu, çeyrek altını kazanan gelin kim oldu, puan tablosu nasıl şekillendi? Bugün hangi gelin birinci oldu? Hafta finalinde hangi gelin birinci oldu, altın bilezikleri kim kazandı?

Bilindiği gibi yarışmaya katılan dört kaynana ve dört gelin, hafta boyunca yarışmalardan en yüksek puanı almaya çalışıyorlar. Gelinler yemeklerini yaparak kaynanalara sunuyorlar. Kaynanalar ise yemeklerden tattıktan sonra hangi yemeğin kime ait olduğunu bilmeden puanlama yapıyor. Kaynanalar genel olarak kendi gelininin tabağını bulmaya çalışarak ona en yüksek puanı verir. Bazı kaynanalar uzun zamandır yarıştıkları için artık işin püf noktasını biliyor ve kendi gelinlerinin tabağın hemen bulabiliyor. Ancak bazı kaynanalar ise acemiliklerinden dolayı kendi gelinlerinin tabaklarını bulamıyor ve geldikleri gibi eleniyorlar. 

Günlük birincilikler gelinlere birer çeyrek altın kazandırırken, haftalık birincilikler ise gelinlere 5 altın bilezik ödülü getiriyor. Birincilerin yüzü ödülle gülerken, sonuncu olanlar ise maalesef yarışmadan elenmek durumunda kalıyor. Bu nedenle yarışmada acemi kalmak ya  da kendi gelininin tabağını bulamamak son derece dezavantajlı bir durum olark görünüyor. 

GELİNİM MUTFAKTA DÜN NELER OLDU?

Dün gelinler yemek yaparken Hatice kural hatası yaptı. Ve bu hatası sebebi ile aslında günün sonunda Elif'le aynı puanı aldığı için kura ile belirlenecek çeyrek almak hakkını kaçırmış oldu. Dün çeyrek altını Elif aldı. Hafta finaline bir gün kala gelinler arasındaki yarışı 44 puanla Elif önde götürüyor. Onu en yakın 36 puanla takip eden gelin Hatice. Haftanın en düşük toplam puanı ise 23 puanla Neslihan.

Fatih Ürek'in sunumunu yaptığı yarışmada dört kaynana ve dört gelin bütün marifetlerini sergileyerek günün en yüksek puanını almaya çalışıyor. Sonuçta işin ucunda çeyrek altın, haftanın sonunda ise 5 altın bilezik var. 

GELİNİM MUTFAKTA 21 MAYIS PUAN TABLOSU

Gelinim Mutfakta 21 Mayıs günü yarışan gelinlerin yaptıkları yemeklerden sonra kaynanalarından aldıkları puanlar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Peki, hangi gelin hangi kaynanadan kaç puan aldı. 

İşte 21 Mayıs Puan Tablosu: 

Günün en yüksek puanını alarak çeyrek altın kazanan gelin Hatice oldu. Günün en düşük puanını 5 puan ile Dilek aldı.

TABLO Elif Hatice Neslihan Dilek
Reyhan
Hüsniye 4  5  1
Çiğdem  5  2
Fatma   4  3  5  1
Toplam 14   15  11  5


HAFTALIK 18-22 MAYIS HAFTALIK PUAN TABLOSU

Gelinim Mutfakta yarışmasının 18-22 Mayıs haftalık puan tablosu şöyle:

GELİNİM MUTFAKTA 22 MAYIS KİM ELENDİ?

Haftanın en düşük puanını alan gelin Neslihan oldu. Ancak sezon finali olduğu için elenen gelin olarak kimsenin adı açıklanmadı.

TABLO Elif Hatice  Neslihan Dilek
Pazartesi 12 10 9 13
Salı 16 12 6 7
Çarşamba 16 16 8 11
Perşembe  13  12  11  10
Cuma   14 15   11
Toplam 71 65 45 46


Haftanın en yüksek puanını alarak beş altın bileziği kazanan gelin Elif oldu.  

Yorumlar