"Geleceğin Kadın Liderleri Projesi" Lüleburgaz'da gerçekleşecek

- 2010'da KAGİDER ile Dünya Bankasının ortak çalışmasıyla başlayan ve 2011'de Sanofi'nin iş birliğiyle sürdürülen Geleceğin Kadın Liderleri Projesi, 7. yılında genç kadınları Lüleburgaz'da geleceğe hazırlayacak

Google Haberlere Abone ol
"Geleceğin Kadın Liderleri Projesi" Lüleburgaz'da gerçekleşecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Sanofi'nin iş birliğiyle sürdürülen Geleceğin Kadın Liderleri Projesi bu yıl Lüleburgaz'da gerçekleştirilecek.

Sanofi açıklamasına göre, 2010 yılında KAGİDER ile Dünya Bankasının ortak çalışmasıyla başlayan ve 2011'de Sanofi'nin iş birliğiyle sürdürülen Geleceğin Kadın Liderleri Projesi, 7. yılında genç kadınları Lüleburgaz'da geleceğe hazırlayacak.

Proje, 20-25 yaş arası üniversite son sınıf öğrencisi veya yeni mezun genç kadınlara gerekli donanımları kazandırıp, onların iş hayatına hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Eğitim programını tamamlayan genç kadınlar KAGİDER'den mentorluk desteği alacak. Sertifikasını alan genç kadınlar ayrıca bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek bir uygulama sayesinde Sanofi'nin Lüleburgaz Üretim Tesislerinde çalışma fırsatı da bulabilecek.

Türkiye'nin dört bir yanından 20-25 yaş arası üniversite son sınıf öğrencisi veya yeni mezun genç kadınlar, 21 Eylül'e kadar "www.geleceginkadinliderleri.org" internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya şunları kaydetti:

"6 yıldır koşulsuz olarak desteklediğimiz Geleceğin Kadın Liderleri projesi ile genç kadınların hayatlarına dokunarak, iş hayatına atacakları ilk adımda onların yanlarında olacak detaylı bir eğitim serisi ile hayatlarında fark yaratmayı amaçlıyoruz. İstihdam ve fırsat eşitliğine yönelik projelerimizle Sanofi Türkiye olarak kurumsal sosyal sorumluluk alanında ülkemizin öncü kuruluşları arasında yer almaktan dolayı gurur duyuyoruz."

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar da bugüne kadar 3 bin 531 genç kadının başvuru yaptığı proje çerçevesinde 988 yüz yüze görüşme yapıldığını, 388 genç kadının programı tamamlayıp sertifika aldığını dile getirdi. Oktar, şu ifadeleri kullandı:

"Projemizle Türkiye çapında yaygın bir erişim sağlamış olduk. Bu yıl 7'ncisini gerçekleştireceğimiz projemiz sürdürülebilir bir zeminde istihdama katılacak genç kadınlara önemli katkılar sağlayacaktır. Proje kapsamında bugüne kadar eğitim almış tüm genç kadınların KAGİDER ile ve kendi aralarında sürekli iletişim ve tecrübe paylaşımında bulunabilmeleri için bir network sistemi oluşturuldu. Sunduğumuz diğer eğitim ve mentorluk hizmetlerinden bugüne kadar yüzlerce kadı yararlandı. Mevcut çalışmalarımıza devam ederken, ihtiyaçlara göre bunları geliştiriyor veya yeni projeler oluşturuyoruz. Dijital ve teknolojik kanalları daha fazla kullanarak daha çok sayıda kadına ulaşmayı hedefliyoruz."

Yorumlar