"Geleceğe İşbaşı" projesi mezun veriyor

- KADEM'in hayata geçirdiği proje kapsamında eğitim alan 19 genç kıza, 6 Eylül'de düzenlenen törenle sertifikaları verilecek

Google Haberlere Abone ol
"Geleceğe İşbaşı" projesi mezun veriyor

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirdiği "Geleceğe İşbaşı" projesinin ilk eğitim dönemi tamamlandı.

KADEM'den yapılan açıklamaya göre, 18 yaş sonrasında çocuk gençlik merkezlerinden (ÇOGEM) herhangi bir mesleki eğitim almadan ayrılmak durumunda kalan genç kızların eğitilmesi ve istihdama hazır edilmesini amaçlanan "Geleceğe İşbaşı" projesi mezunlarını verecek.

Proje kapsamında, ilk 2 eğitim serisini başarıyla tamamlayan 19 genç kız sertifikalarını alacak.

KADEM Genel Merkezi Konferans Salonu'nda, 6 Eylül'de düzenlenecek sertifika programına, KADEM Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar katılarak genç kızlarla buluşacak.

Saat 14.00'da başlayacak programda, Yılmaz ve Bayraktar'ın açılış konuşmalarının ardından, eğitime katılan genç kızların ilk günden bugüne yaptığı çalışmalardan oluşan "Yeteneklerimi Keşfediyorum" adlı video gösterilecek.

Şiir ve müzik dinletilerinin yer alacağı programın sonunda, projeye katılan genç kızların izlenimlerini aktaracağı bir serbest kürsü etkinliği yapılacak.

KADEM'in hayata geçirdiği "Geleceğe İşbaşı" projesi, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için geleceği yakalayabilecek yetenekli, girişimci, nitelikli ve toplumsal değerleri muhafaza edebilen kadınların yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.


Yorumlar