Gazze'ye yakıt girişi artırıldı

İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze'ye girişine müsaade ettiği yakıtın miktarını artırdı

Google Haberlere Abone ol
Gazze'ye yakıt girişi artırıldı

İsrail, ABD'nin baskısıyla insani çöküş ve salgın hastalıkların önlenmesi için abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girmesine müsaade ettiği minimum yakıt miktarını artırdı.

İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde, İsrail güvenlik kabinesinin Gazze Şeridi'ne giren yakıt miktarının artırılmasını onayladığı belirtildi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberinde, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir dışındaki kabine üyelerinin söz konusu kararın alınması yönünde oy kullandığı belirtildi.

İsrail üzerinde artan ABD baskısı nedeniyle böyle bir kararın alındığı kaydedilen açıklamada, artırılan yakıt girişinin miktarına ilişkin bilgi verilmedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in bugüne kadar Gazze'ye insani yardım girişi için yaptıklarının yeterli olmadığını söylemişti.

Düzenlediği günlük basın toplantısında, İsrail ablukası ve saldırısı altındaki Gazze'ye yeterince yakıt, gıda ve su girişi olmadığına işaret eden Miller, "Şu ana kadar yapılanlar yeterli değil. Adımlar hızlandırılmalı ve bunu açık şekilde İsrail hükümetine söyledik." ifadesini kullanmıştı.

 

Yorumlar