Gazzelilerden Filistinli tutukluların açlık grevine destek gösterisi

- Vaid Derneği Sözcüsü Kandil: - "Bugün kısa ve öz bir mesaj vermek için UNESCO binasının önünde toplandık. BM'nin sessizliğinden çıkıp, tutukluların mücadelesine destek vermesini ve taleplerinin yerine getirilmesi için İsrail'e baskı yapmasını istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Gazzelilerden Filistinli tutukluların açlık grevine destek gösterisi

GAZZE (AA) - Gazzeli kadınlar İsrail hapishanelerinde 23 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek amacıyla gösteri düzenledi.

Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Derneği çağrısıyla Gazze'deki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) binası önünde bir araya gelen onlarca kişi İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin biran önce serbest bırakılmasını istedi. Açlık grevindeki Filistinlilerin fotoğraflarını taşıyan göstericiler, "Esirlere özgürlük", "Dünyanın vicdanı nerede" yazılı dövizler taşıdı.

Dernek sözcüsü Abdullah Kandil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün kısa ve öz bir mesaj vermek için UNESCO binasının önünde toplandık. BM'nin sessizliğinden çıkıp, tutukluların mücadelesine destek vermesini ve taleplerinin yerine getirilmesi için İsrail'e baskı yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası hukuk, mahkumların bugünkü ziyaret ve tedavi gibi taleplerinden çok daha fazlasını garanti altına almış" diyen Kandil, uluslararası topluma ve tüm insan hakları kuruluşlarına İsrail hapishanelerindeki özellikle "açlık grevinde" bulunan kişilerin kurtarılması için sorumluluklarını üstlenmeleri çağrısında bulundu.

İsrail, İngiliz manda yönetimi döneminden kalan "idari tutukluluk" politikası kapsamında Filistinlileri suç isnat etmeksizin aylarca hatta yıllarca parmaklıklar ardında bırakıyor. İsrail yönetimi tüm uluslararası tepkilere ve mahkumların düzenlediği açlık grevlerine rağmen Filistinlilerin korkulu rüyası haline gelen "idari tutukluluk" uygulamasını yaygın bir şekilde sürdürüyor.

Şu anda İsrail hapishanelerinde "idari tutukluluk" kapsamında yaklaşık 500 Filistinli bulunuyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Yorumlar