Gazzeli at binicilerinin yarışmalara katılma hayali

- Gazzeli at binicileri abluka nedeniyle bölgesel yarışmalara katılamamanın üzüntüsünü yaşıyor - Ebu Zayid: - "Sınırların kapalı olması, hayallerimizin önünde engel oluşturuyor. Yarışmalara katılmamıza imkan tanımıyor"

Google Haberlere Abone ol
Gazzeli at binicilerinin yarışmalara katılma hayali

GAZZE (AA) - MUHAMMED MACİD - Gazzeli at binicileri abluka nedeniyle bölgesel yarışmalara katılamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

İsrail'in 10 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze'de zor hayat şartlarının yanında at yetiştirmeye çalışanlar, yeterli imkan bulamamanın sıkıntısını çekiyor.

At yetiştiricilerinden 42 yaşındaki Hazım Ebu Zayid, arkadaşları ile beraber düzenledikleri at yarışlarını hayatının en güzel vakitleri olarak değerlendiriyor.

Ata binmeye çocuk yaşlarda başladığını söyleyen Ebu Zayid, "Ata binmeyi ve at terbiyeciliğini babamdan öğrendim. O da babasından öğrenmiş." dedi.

Henüz daha 7 yaşında olan atını evinde besleyen ve süsleyen Ebu Zayid, bakımı için ise haftalık 100 dolar harcadığını ifade etti.

- "Bu spor lüks sayılıyor"

Ebu Zayid, Gazze'de son zamanlarda atlı spor kulüplerinin artmaya başladığını ancak bunun maliyetli bir spor olduğunu aktararak, "Abluka ve zor yaşam şartlarının gölgesinde bu spor lüks sayılıyor." ifadesini kullandı.

Atlara bakmanın kolay bir iş olmadığını söyleyen Ebu Zayid, iyi bir bakım istediklerini, yemi ve suyunun yanında ilacı ile aksesuarlarının temin edilmesi gerektiğini kaydetti. Ebu Zayid, özellikle atın yaşı, cinsi ve ağırlığına göre değişen dizgin ve eyer gibi aksesuarların pahalı olduğunu belirtti.

Gazze'de at binmek için ayrılmış özel alanların bulunmamasına, büyük çapta at yarışlarının düzenlenmemesine üzüldüğünü dile getiren Ebu Zayid, müzikle dans edebildiğini ve engellerin üzerinden atlayabildiğini belirttiği atıyla Arap ülkelerinde yapılan yarışlara katılmak istediğini ifade etti.

Ebu Zayid şöyle devam etti:

"Maalesef bu abluka, sınırların kapalı olması hayallerimizin önünde engel oluşturuyor. Yarışmalara katılmamıza imkan tanımıyor."

Yirmili yaşlarında Muhammed Ebu Muaylik de engellerin üzerinden atlattığı atına çok bağlı olduğunu söylüyor.

Günde üç kez atını yedirdiğini, ona arpa, kepek, mısır, bal ve havuç verdiğini ifade eden Ebu Muaylik, abluka nedeniyle Gazze'de yeni cins atların bulunmadığını, atları daha önce Mısır sınırındaki tünellerden Gazze'ye geçirdiklerini belirtti.

Ebu Muaylik de uluslararası ve bölgesel yarışmalara katılmak istediğini kaydetti.

Yorumlar