Gazze'deki temizlik işçileri maaşlarının ödenmemesini protesto etti

- Gazze'deki sağlık bakanlığı ile anlaşmalı şirketlere bağlı temizlik işçileri, maaşlarının ödenmemesini protesto için yürüyüş düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki temizlik işçileri maaşlarının ödenmemesini protesto etti

GAZZE (AA) - Gazze'deki sağlık bakanlığı ile anlaşmalı şirketlere bağlı çalışan onlarca temizlik işçisi, maaşlarının ödenmemesini protesto için yürüyüş düzenledi.

Filistin İşçi Sendikaları Birliğinin daveti üzerine düzenlenen gösteriye katılanlar, "Temizlik işçisiyim ve maaşımı alamıyorum", "Taleplerimiz karşılanana kadar eyleme devam" yazılı pankartlar taşıdı.

Birliğin başkanı Sami el-Umsi yürüyüşte yaptığı konuşmada, "Sağlık bakanlığı ile anlaşmalı temizlik işçileri, 5 aydır maaş alamadılar, bu durum ekonomik sıkıntılara neden oluyor." dedi.

Filistin hükümetinden temizlik ve gıda şirketlerinin çalışanlarının maaşlarının ödenmesi için çalışma yürütmesini isteyen Umsi, uluslararası kuruluşları da Gazze'deki sağlık sektörü ile sağlık kuruluşlarında çalışan temizlik işçileri konusunda sorumluluk almaya çağırdı.

Sağlık Bakanlığının 13 temizlik şirketi ile anlaşması bulunuyor.

Bakanlık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, anlaşmalı temizlik şirketi çalışanlarının, ücretlerinin ödenmemesini gerekçe göstererek hastane ve sağlık merkezlerindeki görevlerini askıya aldığını bildirmişti.


Yorumlar