Gazze'deki elektrik kesintileri protesto edildi

GAZZE (AA) - Gazze'de sık sık yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulunması talebiyle gösteri düzenlendi. İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki elektrik kesintileri protesto edildi

GAZZE (AA) - Gazze'de sık sık yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulunması talebiyle gösteri düzenlendi.

İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla bir araya gelen onlarca gösterici, son haftalarda artan elektrik kesintilerini protesto ederek yetkililerden krize çözüm bulmalarını istedi.

Gösteride konuşan İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Halid el-Bataş, "Buradan elektrik krizini bitirmeleri ve bölgedeki durumu canlandıracak kararlar almaları için Filistin'in karar alıcılarına ve uzlaşı hükümetine sesleniyoruz." dedi.

Bataş, bölgedeki hareketlerin, siyasi anlaşmazlıkları insani durumlarla karıştırmaması gerektiğini vurguladı.

İslami Cihad Hareketi'nin elektrik krizini sona erdirmek ve Filistin halkının sorunlarına çözüm bulmak için çalıştığını kaydeden Bataş, İslam ve Arap ülkelerini de bu talepleri doğrultusunda harekete geçmeye çağırdı.

Gazze'deki elektrik şirketi, yaşanan sıkıntının Ramallah'taki Filistin Petrol Kurumundan alınan yakıt miktarındaki azalmayla bağlantılı olduğunu belirterek, Filistin hükümetinden yakıttan alınan vergiyi kaldırmasını talep ediyor. Gazze'de 10 yıldır elektrik sıkıntısı yaşanıyor.

Abluka altındaki Gazze'nin ihtiyacı olan yaklaşık 400 megavat elektriğin, yalnızca 212 megavatı karşılanabiliyor. İsrail tarafından 120, Mısır'dan 32 megavat elektrik sağlanırken, akaryakıt sıkıntısı nedeniyle sık sık duran Gazze'deki santralden yalnızca 60 megavat elde edilebiliyor.

Yorumlar