"Gazze'de yaralanan kardeşlerimizi Türkiye'ye getirerek tedavi etmek istiyoruz"

- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ: - "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katkılarıyla Gazze'de yaralanan kardeşlerimizi Türkiye'ye getirerek tedavi etmek istiyoruz" - "(İsrail) Umut ediyorum en azından insanlıklarını kaybetmemişlerdir. Türkiye'de tedavisi uygun olanların Türkiye'ye getirilmesine bir şekilde fırsat tanırlar"

Google Haberlere Abone ol
"Gazze'de yaralanan kardeşlerimizi Türkiye'ye getirerek tedavi etmek istiyoruz"

LEFKOŞA (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamına ilişkin, "Gazze'de yaralanan kardeşlerimizi Türkiye'ye getirerek tedavi etmek istiyoruz." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gelen Akdağ, Ercan Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Akdağ, İsrail'in, ABD'yi de arkasına alıp bir terör devleti gibi hareket ederek yaptığı zorbalığın neticesinde 61 kişinin şehit edildiğini, 2 binin üzerinde kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in bu zulmünün yeni olmadığını ifade eden Akdağ, "İslam dünyası bu zulme 'dur demedikçe' İsrail buna devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Zulm ile abad olanın ahiri de berbat olur." diyen Akdağ, kendisinin de bunun tahakkuk edeceğine inandığını söyledi.

Akdağ, kendisinin acil durumlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak meselenin insani yardım kısmına odaklandığını belirerek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katkılarıyla Gazze'de yaralanan kardeşlerimizi Türkiye'ye getirerek tedavi etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bunu için AFAD, Genelkurmay Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı ekiplerinin hazır durumda beklediğine işaret eden Akdağ, ne İsrail ne de Mısır hükümetinin uçakların inmesine müsaade etmediğini dile getirdi.

Akdağ, Dışişleri Bakanlığının da Birleşmiş Milletler nezdinde diplomatik yollarla çalışmalarına devam ettiğini, konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dünya Sağlık Örgütüyle görüştüğünü ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütünün 2014'teki bir krizde yardım uçaklarının indirilebildiğini anımsatan Akdağ, "Umut ediyorum en azından insanlıklarını kaybetmemişlerdir. Türkiye'de tedavisi uygun olanların Türkiye'ye getirilmesine bir şekilde fırsat tanırlar." diye konuştu.

Ramazan dolayısıyla tüm dünyaya seslenen Akdağ, "Bu zulme artık dur denilmeli." ifadesini kullandı.






Yorumlar