Gazze'de uzlaşı için uygun ortam oluşturma çağrısı

- Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağı Müdürü Şeva: "Filistin hükümetinin görevlerini yerine getirebileceği bir ortam oluşturulup uzlaşının tamamlanmasını istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de uzlaşı için uygun ortam oluşturma çağrısı

GAZZE (AA) - Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağı, taraflar arasındaki uzlaşının tamamlanması ve uzlaşı hükümetinin görevlerini yerine getirebilmesi için olumlu bir ortam oluşturulması çağrısında bulundu.

Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağı Müdürü Emced eş-Şeva, Gazze'deki merkezde düzenlediği basın toplantısında "Filistin hükümetinin görevlerini yerine getirebileceği bir ortam oluşturulup uzlaşının tamamlanmasını istiyoruz." dedi.

Ayrılık sayfasının kapanması, ulusal birlik sayfasının açılması gerektiğini vurgulayan Şeva, Filistin uzlaşı hükümetine ulusal çıkarları ön planda tutma çağrısı yaptı.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, bugün Ramallah'taki kabine toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, siyasi uzlaşı arayışları kapsamında Bakanlar Kurulunu toplamak için yarın "olumlu bir havada" Gazze'ye gideceklerini belirtmişti.

Filistin Uzlaşı Hükümeti üyelerinin de yarın Gazze'ye gitmesi ve Bakanlar Kurulunun salı günü burada toplanması bekleniyor.

Yorumlar