Gazze'de Tunuslu mühendis Zevvari'ye anıt

-Suikast sonucu hayatını kaybeden Tunuslu uçak mühendisi "Zevvari" için Refah kentinde yaptırılan anıt açıldı

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de Tunuslu mühendis Zevvari'ye anıt

REFAH (AA) - Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Tunus'ta evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren uçak mühendisi Muhammed Zevvari için Refah kentinde yaptırdığı anıt törenle açıldı.

Açılışta konuşan İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Direnişe icatları ve çalışmalarıyla katılmak için birkaç defa Gazze'ye gelen komutan Zevvari'yi vefa ve şükranla yad etmek için buradayız." dedi.

Şavaşa hazırlık ve fikir harbinin sürdüğünü ifade eden Ebu Ubeyde, "Şehidimiz Zevvari, direniş envanterine kattığı "Ebabil" adlı insansız hava araçlarıyla son savaşa damgasını vurdu. Zevvari'nin kanı boşa gitmeyecek. İsrail'in işlediği her suçta bizdeki hesabı kabarıyor." diye konuştu.

Tunuslu uçak mühendisi Muhammed Zevvari, 15 Aralık'ta Safaks kentindeki evinin önünde yabancı olduğu ileri sürülen silahlı kişiler tarafından öldürülmüştü. Suikastın ardından yapılan açıklamalarda olayın arkasında İsrail'in olduğu iddia edilmişti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da yaptığı yazılı açıklamada, uçak mühendisi Zevvari'nin, Filistin, Tunus, Arap ve İslam ümmeti ile Kassam Tugaylarının şehidi olduğunu vurgulamıştı.


Yorumlar