Gazze'de son durum: Can kaybı 24 bine doğru yükseliyor

Filistin'de 7 Ekim'de başlayan İsaril katliamı aradan geçen iki aydan bu yana hala devam ediyor. Katliamlarda can kaybı 23 bini aştı 24 bine dayandı.

Google Haberlere Abone ol
Can kaybı her geçen gün artıyor

İsrail ordusu, 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmektedir. Son 24 saatte, 135 Filistinli'nin öldürüldüğü ve 312 kişinin yaralandığı bildirilmiştir. İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği "12 katliam" sonucu 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 23 bin 843'e, yaralananların sayısı ise 60 bin 317'ye yükselmiştir. Yaralıların bir kısmının enkaz altında veya yol kenarlarında olduğu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ise onlara ulaşamadığı belirtilmiştir.

Batı Şeria'da Gözaltılar

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Beytüllahim, El Halil ve Cenin kentlerine baskın düzenlemiştir. Bu baskınlarda toplam 15 Filistinli gözaltına alınmıştır. Bunların arasında bir çocuk da bulunmaktadır. 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinli sayısı 5 bin 835 olarak kaydedilmiştir. İsrail güçleri, Beytüllahim'de gözaltına aldıkları bir Filistinlinin motosikletine, El Halil'de ise Filistinlilere ait 30'un üzerinde araca el koymuştur.

Gece Baskınları Devam Ediyor

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu Batı Şeria'daki El Halil, Nablus, Beytüllahim ve Kalkilya kentlerinde gece baskınları düzenlemiştir. Bu baskınlarda can kaybı ya da gözaltına alınma durumları hakkında detaylı bilgi verilmemiştir. Ancak, İsrail ordusu daha önce, Adora Yahudi yerleşim birimine sızmaya çalışan silahlı Filistinli bir grubun, güvenlik güçlerine ateş açması sonucu 3 kişinin öldürüldüğünü duyurmuştur. İsrail Ordu Radyosu, söz konusu olayda bir İsraillinin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirmiştir.

Olayların Kronolojisi

7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik artan saldırılarının ayrıntıları, gün be gün gelişen bir krizin boyutlarını ortaya koymaktadır. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava ve kara saldırıları, Filistinli sivil nüfusa ciddi kayıplar vermiştir. Öte yandan, Batı Şeria'da yapılan baskınlar ve gözaltılar da gerilimi artırmıştır.

Uluslararası Tepkiler

Bu olaylar uluslararası alanda büyük tepkilere yol açmıştır. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını kınarken, Filistinli sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılması çağrıları yapmıştır. Ancak, şiddetin ve çatışmaların devam etmesi bölgedeki insanlık krizini derinleştirmektedir.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Batı Şeria'daki operasyonlarının gelecekte nasıl bir seyir izleyeceği konusunda belirsizlikler sürmektedir. Bölgedeki durumun, hem bölgesel hem de uluslararası politikaları etkilemesi beklenmektedir.

Yorumlar