Gazze'de son durum: Can kaybı 11 bini aştı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 35 gündür devam eden saldırılarında ölü sayısı 11 bin 78'e yükseldi. Gazze'deki insani kriz ve sağlık tesislerine yönelik saldırılar devam ederken, bölgedeki durum giderek kötüleşiyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de son durum: Can kaybı 11 bini aştı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 35. gününde devam ederken, Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 266 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu son gelişmeyle birlikte, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 11 bin 78'e yükseldi.

Sağlık Merkezleri ve Siviller Hedef Alınıyor

Gazze'deki Şifa Hastanesi Yerleşkesi ve çevresindeki sağlık tesisleri İsrail ordusu tarafından defalarca bombalandı. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in saldırılarında 198 sağlık çalışanının öldüğünü, 53 ambulansın kullanılamaz hale geldiğini ve 135 sağlık kuruluşunun hedef alındığını bildirdi.

Gazze'nin Güneyinde Yerinden Edilmiş Siviller Hedefte

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyine doğru ilerleyen yerinden edilmiş sivilleri hedef aldı. İçişleri Bakanlığı, bu saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu. İsrail, 1 milyondan fazla kişinin tahliye edilmesi çağrısında bulunmuştu, ancak Filistin yetkilileri güvenli bir alanın olmadığını belirtiyor.

Uluslararası Tepkiler Artıyor

DSÖ, Gazze'de hastalıkların yayılma riskinin arttığını belirtirken, Uluslararası Af Örgütü İsrail'in Batı Şeria'da idari gözaltıları artırdığını vurguladı. ABD Özel Temsilcisi Satterfield, Gazzelilerin geleceğinin Gazze'de olduğunu ifade etti. Ancak, Biden Gazze'de bir ateşkesin "mümkün olmadığını" söyledi.

Kritik Sağlık Koşulları ve Yakıt Yetersizliği

Kudra, Gazze kenti ve kuzeyindeki hastanelerin yakıt eksikliği nedeniyle kritik durumda olduğunu açıkladı. Filistin Kızılayı, Kudüs Hastanesi çevresinde yoğun çatışmaların sürdüğünü ve İsrail keskin nişancılarının ateş açtığını bildirdi.

Yorumlar