Gazze'de maktul sayısı 21 bin 672'ye ulaştı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısı 21 bin 672'ye yükseldi, son 24 saatte 165 Filistinli hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de maktul sayısı 21 bin 672'ye ulaştı

Dünyanın gözleri önünde başlayan katliam aynı şekilde dünyanın sessizliği eşliğinde sürüyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik 85 günlük saldırıları sürüyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin son 24 saatte 165 Filistinliyi daha öldürdüğünü ve 250 kişiyi yaraladığını açıkladı. 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinli sayısı 21 bin 672'ye, yaralı sayısı ise 56 bin 165'e yükseldi.

BM'DEN AÇIKLAMA: EŞİ GÖRÜLMEMİŞ SEVİYE

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail saldırıları nedeniyle 100 bin kişinin Mısır sınırındaki Refah'a gitmek zorunda kaldığını bildirdi. UNICEF, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 2023'te öldürülen çocuk sayısının eşi görülmemiş seviyede olduğunu belirtti.

EURO-MED'İN YAĞMA RAPORU

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), İsrail ordusunun Gazze'de Filistinli sivillerin evlerinde "sistematik bir şekilde hırsızlık" yaparak milyonlarca dolar değerinde eşya yağmaladığını bildirdi. Euro-Med, İsrail askerlerinin sadece öldürmekle kalmayıp, aynı zamanda mülk hırsızlığı ve yağma gibi faaliyetlerde de bulunduğunu belirtti.

Euro-Med'e konuşan Filistinliler, İsrail askerlerinin evlerine baskın yaparak altın ve para çaldıklarını, hatta bazı durumlarda kişisel eşyaların yağmalandığını ifade etti. Tabet Salim, Umm Muhammed Garbiya ve Hüseyin Al-Tanani, İsrail askerlerinin evlerinden çaldıkları eşyaları detaylı olarak anlattı. Alia Al-Najar, İsrail askerinin yayınladığı bir videoda kendi altın takılarını tanıdığını söyledi.

Euro-Med, Gazze Şeridi halkı ve mülklerine yönelik İsrail'in işlediği ağır ihlallere dair kapsamlı ve tarafsız bir uluslararası soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar