Gazze'de ilk esir takası gerçekleşti

İsrail ile Kassam Tugayları arasında ilk esir takası bugün itibariyle gerçekleşti. Buna göre 13 İsrailli rehineye karşı 39 Filistinli rehine serbest bırakıldı. Kassam Tugayları, 13 İsrailli'nin yanısıra 12 de Taylandlı işçiyi serbest bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de ilk esir takası gerçekleşti

İsrail ve Hamas arasında, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırılarına ara vermesi ve Hamas'ın elindeki İsrailli rehineleri serbest bırakması ile sonuçlanan tarihi bir rehine takası anlaşması gerçekleşti. Anlaşma, 7 Ekim'deki Aksa Operasyonu sonrası gerginliğin tırmandığı bir dönemde gerçekleşti.

İSRAİLLİ VE TAYLANDLI REHİNELER SERBEST

Hamas tarafından alıkonulan 13 İsrailli rehine ve daha önce rehin alınan 12 Taylandlı işçi, Kızılhaç aracılığıyla serbest bırakıldı. Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Taylandlı esirlerin serbest bırakılmasını doğruladı.

39 FİLİSTİNLİ TUTSAK SERBEST

İsrail, anlaşmaya uygun olarak 24'ü kadın, 15'i çocuk olmak üzere 39 Filistinli tutsağı serbest bıraktı. Bu adım, bölgedeki gerilimi azaltma yönünde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

GAZZE VE İSRAİL ARASINDAKİ GELİŞMELER

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun hava bombardımanı ve Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik saldırıları, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Gazze'de 14 bin 854 Filistinli hayatını kaybetti, İsrail'de ise 1200'den fazla İsrailli öldü.

Yorumlar