Gazze'de göç konulu sergi

- Gazze'de seyahat ve göç konusunda çekilen sıkıntıları anlatan resim, fotoğraf ve belgesel sergisi açıldı

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de göç konulu sergi

HAN YUNUS (AA) - Gazze'de Filistinlilerin seyahat ve göç konusunda çektikleri sıkıntıları anlatan resim, fotoğraf ve belgesel sergisi açıldı.

Kültür ve Özgür Düşünce Derneği tarafından Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde "Sanat değişimin elçisidir" adı altında açılan sergide, Gazze'deki sanatçılar, fotoğrafçılar ve müzisyenlerin çalışmaları yer aldı.

Sergi Müdürü Velid en-Nebahin AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergideki çalışmaların gençlerin aylarca verdiği uğraşlar sonucu ortaya çıktığını belirterek, serginin bir programdan ibaret olduğunu ve gençlerin günlük hayatlarındaki konulara dair görüşlerine, kendilerini ifade etmelerine odaklandığını ifade etti.

Sanatçıların, özellikle yaşadıkları toplumda ciddi bir sorun olması sebebiyle "resmi ve yasal yollardan göç" üzerine yoğunlaştığını belirten Nebahin, sanatçıların konuya dair görüşlerini müzik, şarkı, edebiyat, fotoğraf, resim, belgesel gibi çalışmalar aracılığıyla ortaya koymaya çalıştığını aktardı.

İsrail, 2 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni Hamas'ın 2006'daki seçimleri kazanmasından bu yana abluka altında tutuyor.

Mısır yönetimi de 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından Filistinlilerin can damarı olarak gördüğü tünellerin birçoğunu yıkarken, Gazze'nin dünya ile tek bağlantısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor.



Yorumlar