Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek amacıyla Gazze'de gösteri düzenlendi.Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen Filistinliler, tutuklu yakınlarının serbest bırakılması için...

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek amacıyla Gazze'de gösteri düzenlendi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen Filistinliler, tutuklu yakınlarının serbest bırakılması için Arap ülkeleri ve İslam dünyasından destek talep etti.

Tutukluların posterlerinin taşındığı gösteride konuşan Filistinli aktivist Rihab Kenan, "Bugün burada tüm dünyaya, 'İsrail cezaevlerinde tutulan esirlerimizi kurtarın' demek için toplandık." ifadesini kullandı.

Filistinli tutukluların, cezaevlerinde zor şartlar altında yaşadıklarına dikkati çeken Kenan, "Kanser ve böbrek yetmezliği hastaları başta olmak üzere esirler, sağlık konusunda kasıtlı bir şekilde ihmal ediliyor. Bazı Filistinlilerin de cezaevindeki yakınlarını ziyaret etmesi engelleniyor." dedi.

Filistin makamlarının resmi verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere, 12'si milletvekili, 450'si idari tutuklu, 62'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.


Yorumlar