Gazze'de 9 gazeteci yaralandı

- Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü takip eden 9 basın mensubu yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de 9 gazeteci yaralandı

GAZZE (AA) - İsrail sınırındaki Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerini takip eden 9 basın mensubunun yaralandığı belirtildi.

Filistinli Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü takip etmek amacıyla bölgedeki basın mensuplarından 9 gazetecinin İsrail kurşunuyla yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, aralarında Reuters'in kameramanı Ahmed Zakkut ve Cezayir Televizyon muhabiri Ömer Hamdan'ında olduğu 9 gazetecinin yaralandığı ifade edildi.

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada, İsrail'in gösterilere karşı aşırı ve öldürücü güç kullandığı kaydedilirken, yaralanan gazetecilerden 9'unun da İsrail askerleri tarafından atılan gerçek mermilerle vurulduğu aktarıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bu sabahtan itibaren Gazze'deki gösterilerde 18 Filistinlinin şehit olduğunu ve 253 göstericinin İsrail askerleri tarafından atılan gerçek mermilerle yaralandığını duyurdu.

- "Nekbe" nedir?

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs 1967'den bu yana İsrail işgali altında bulunuyor.


Yorumlar