Gazze ramazanda da bombalanıyor

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar, Ramazan ayının ilk gününde de devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Gazze ramazanda da bombalanıyor

İsrail güçlerinin hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda, çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'ye yönelik saldırılar, 157'inci gününde de aralıksız sürüyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarına yoğun saldırılar düzenledi. Özellikle Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Gazze kentindeki Zeytun Mahallesi başta olmak üzere, çeşitli yerlere hava, kara ve denizden saldırılar gerçekleştirildi.

Saldırılarda, Zeytun Mahallesi'nde bir evin bombalanması sonucu ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi. Refah kentinin doğusunda bir evin hedef alınmasıyla ölü ve yaralılar meydana geldi. Han Yunus'un doğusuna ve Es-Sabra Mahallesi'nde birçok eve yönelik saldırılar düzenlendi, burada da çoğu kadın ve çocuk çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

TARIM ARAZİLERİ DE HEDEFTE

Refah kentinin Selam Mahallesi'nde, Mısır sınırı yakınındaki tarım arazileri de İsrail güçleri tarafından bombalandı. Gazze'nin batısı, Han Yunus, Nusayrat Mülteci Kampı ve sahil kesimindeki birkaç ev daha saldırılardan nasibini aldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere toplamda 31 bin 45 Filistinlinin öldüğünü, 72 bin 654 Filistinlinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan, Gazze'nin Tel el-Heva Mahallesi'nde bir evin enkazından 10 kişinin cansız bedeni çıkarıldı ve Şifa Hastanesi'ne nakledildi.

Yorumlar