Gaziler Vakfından yaralılara ziyaret

Vakıf Genel Başkanı Midiliç ve beraberindeki heyet, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralananları tedavi gördükleri Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Gaziler Vakfından yaralılara ziyaret
Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Genel Başkanı Üstüner Midiliç, beraberindeki heyet ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralılara "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Midiliç, kendisinin de güneydoğu gazisi olduğunu söyledi.

Midiliç, "Askeriyenin içinde birkaç tane çapulcuya bırakacak toprağımız yok. Kanımızın hepsi, sonuna kadar hepsi feda olsun. Sen demokrasi gazisisin, ben terör gazisiyim." dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde olduğunu anlatan Midiliç, "Keşke ben de tekrar gazi olsaydım ya da Allah bana şehitlik nasip etseydi. Biz bu ülke için tekrar gazi de olmaya, şehit de olmaya hazırız." diye konuştu.

"Gazi olmak değil, şehit olmak isterdim"

Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan Mehmet Dalda, "O gece bunların olacağı aklımıza bile gelmedi. Oraya vardığımızda ben gazi olmak değil, şehit olmak isterdim. Türkiye Cumhuriyeti'ni vermeyiz, kimse de bizden alamaz. İyileşelim, yarın yine gideriz." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan Fehmi Topçu ise, 15 Temmuz gecesinde uçakların alçaktan uçuş yaptığını duyar duymaz sokağa çıktığını belirterek, "Uçaklar bizden değil, dedim. Bayrağımı, seccademi, oğlumu aldım yanıma eşimle helalleştikten sonra çıktım." dedi.

Genelkurmay Başkanlığına kalabalık bir grup halinde geldiklerini anlatan Topçu, üzerinde Türk bayrağı bulunduğu için ilk hedefin kendisi olduğunu ve helikopterden açılan ateşle yaralandığını söyledi.

Topçu, yaralıları almaya gelen ambulansların da tarandığını ifade ederek, "Biz bu cumhuriyeti onlara bırakmayacağız, onlardan davacıyız. Biz onlar gibi silah sıkmayacağız. Cumhurbaşkanımıza da geçmiş olsun diliyorum." diye konuştu.

Yorumlar