Gaziantep'teki Naksan Holding davası

- FETÖ'nün "para kasası" olduğu iddia edilen holdingin eski yönetim kurulu başkanı tutuklu sanık Cahit ile oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına devam edildi - Eski Naksan Holding yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Taner Nakıboğlu, maddi sıkıntılar yaşadığını öne sürerek tahliyesini talep etti

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'teki Naksan Holding davası

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "para kasası" olduğu öne sürülen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına devam edildi.

9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Cahit ve oğlu Taner Nakıboğlu ile Cihan Dağcı, Murat Zar ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu suçlamaları kabul etmeyerek "Sağlık sorunlarım vardır, ilgili raporlar dosyaya sunulmuştur, tahliyemi talep ederim." dedi.

- Maddi sıkıntı yaşıyormuş

Tutuklu sanık Taner Nakıboğlu, tutuklanmadan önce kaçma imkanı olduğu halde kaçmadığını ve tahliye olması durumunda da kaçmayacağını öne sürerek, "Hiçbir gelirimiz bulunmamaktadır. Maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Anne ve babamın emekli maaşıyla geçimimizi sağlıyoruz. Çalışmam gerekmektedir. Tahliyemi talep ediyorum. " diye konuştu.

Tutuklu sanık Cihan Dağcı, aleyhine tanık beyanı olmadığını ve suçsuz olduğunu savunarak beraat talebinde bulundu.

Tutulu sanık Murat Zar, tutuklanmadan önce İstanbul'da yaşadığını ve Gaziantep'le ilişkisinin sadece iş olduğunu ifade ederek, suçsuz olduğu söyledi.

Tutuksuz sanıklar Ferhan Nakıboğlu, Emre Nakıboğlu ile İbrahim Nakıboğlu da suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi.

Diğer tutuksuz sanıklar da beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve heyetteki değişiklik nedeniyle karar aşamasındaki dosyanın incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan 628 sayfalık iddianamede, Naksan Holding bünyesindeki 51 şirketin terör örgütü FETÖ/PDY'nin sermayesi ile ticari alanda faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve örgüte ait iktisadi işletme oldukları belirtildi.

Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli bölgelerindeki iş yeri, konut ve iş hanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 22 milyon doları firari sanık Osman Nakıboğlu'na aktardığına işaret edilen iddianamede, kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı bilgisine yer verildi.

İddianamede ayrıca, holding yöneticilerinden tutuklu sanık Taner Nakıboğlu'nun, örgütün sözde "bölge abisi" firari sanık Mehmet Kocatürk ile sık sık toplantı yaptığı ve örgüt yöneticilerince "süper abi" olarak hitap edildiği bilgisi yer aldı.

Yorumlar