Gaziantep'teki FETÖ davası

- "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden tutuklu sanık tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'teki FETÖ davası

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden tutuklu sanık, "konutu terk etmeme" tedbiriyle tahliye edildi.

7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık H.T. ve avukatı katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Berekat Aksoy, dosya kapsamı ve mevcut deliller ışığında sanığın atılı suçtan cezalandırılmasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık H.T, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep ederek, örgütün yapısıyla ilgili bilgileri paylaştı.

Komiser yardımcılığı sınav sorularının kendilerine verildiğini itiraf eden H.T, "Komiserlik soruları verildiğinde odada 5-6 kişiydik. Bunlardan biri de M.S'dir ancak sınavı kazanamamıştı. En son istihbarat şubede çalışıyordu. Bu şahıs örgüte ait bekar evinde kalıyordu. Bu evde Ali Üzümcü (Örgütün polislerden sorumlu sözde mahrem imamı), telefonumu bilgisayara bağlayarak ByLock programını kurmuştu." dedi.

Üzümcü'nün ayrıca bazı operasyon bilgilerini sızdırdığını da öne süren H.T, şunları anlattı:

"Gaziantep'te Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışırken, bizden sorumlu olan Ali Üzümcü, mali büronun akaryakıt operasyonu düzenleyeceğini ve sohbet toplantılarına katılan bir polis memurunun isminin geçtiğini söyleyerek onu uyarmamızı istemişti."

Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak, sanığın verdiği bilgilerin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğüne sorulmasına ve "konutu terk etmeme" tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

FETÖ'nün milli eğitim yapılanmasına yönelik 69'u tutuklu 150 sanığın yargılandığı dosyada tutuklu olan Ali Üzümcü'nün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "mahrem imamlar"dan olduğu belirlenmişti.

Yorumlar