Gaziantep'te uluslararası opera ve bale festivali düzenlenecek

- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 2018 yılının ilk uluslararası opera ve bale festivalini Gaziantep'te, 4-12 Mayıs tarihleri arasında seyirciyle buluşturacak

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te uluslararası opera ve bale festivali düzenlenecek

ANKARA (AA) - Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü, 2018 yılının ilk uluslararası opera ve bale festivalini Gaziantep'te düzenleyecek.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla "1. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali", 4-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin tüm temsilleri Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Ana Salon ve Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de ücretsiz sahnelenecek.

Etkinlik, 4 Mayıs Cuma akşamı TÜRKSOY açılış konseri ile başlayacak. Türkiye'nin de üyesi bulunduğu TÜRKSOY üyesi ülkelerden katılacak opera solistlerine, orkestra şefi Petr Gribanov yönetiminde Kazakistan'ın Karaganda Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek "IV. Murat" operası ile program 7 Mayıs Pazartesi günü devam edecek. Okan Demiriş'in bestesini yaptığı, Ulusal Türk Operası repertuvarının seçkin bir örneği olan IV. Murat operası, Osmanlı tarihinin önemli bir dönemini, sarayın gizemli dünyasını, yaşanan çekişmelerini anlatıyor. Üç perde sahnelenecek eser, ayaklanan Yeniçeri ve Sipahileri, asilerin başı Topal Recep Paşa'yı, Sultan Murat'ın annesi Kösem Sultan'ı, Şehzade Bayezid'i, Sultan Murat'ın sadık hizmetkarı Dilfigar'ı ve birçok tarihi şahsiyeti sahneye taşıyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce sahnelenecek "Düğün" isimli bale 10 Mayıs 2018 Perşembe akşamı Mehmet Balkan'ın koreografisi ile seyirciyle buluşacak.

Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali, 12 Mayıs Cumartesi akşamı Ankara Devlet Opera ve Balesince sahneye koyulacak, libretto ve koreografisini Beyhan Murphy, müziklerini Mercan Dede'nin yaptığı "Güldestan" eseri ile sona erecek.

Yorumlar