Gaziantep'te PKK/KCK davası

- Eski HDP İl Başkanı Şahin'in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te PKK/KCK davası

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında açılan, 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.

8. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülmeye başlanılan duruşmaya, haklarında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlardan çeşitli cezalar talep edilen sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuksuz sanık Atiye O. savunmasında, hakkındaki suçlamaları redderek, okuduğu basın açıklamasının suç teşkil etmediğini ileri sürdü.

KHK ile kapatılan "Batı Rojova Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği"nin eski Gaziantep Şube Başkanı olan tutuksuz sanık Abdurrahman K. da yaptıkları yardımlarda din, dil, ırk gözetmediklerini öne sürerek, suçsuz olduğunu söyledi.

Avukatların yaptıkları savunmaların ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklardan Mehmet A'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuklu diğer 3 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar hakkında da adli kontrol şartlarının sürmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, bazı avukatların, iddianamede yer alan ihbarı yapan kişi ile söz konusu derneğin yöneticilerinin duruşma salonunda dinlenmesi taleplerini redderek, duruşmayı erteledi.

Yorumlar