Gaziantep'te korkutan patlama sesi

Gaziantep'te bütün kenti saran patlama sesiyle ilgili resmi açıklama geldi. Patlama sesinin doğrulandığı açıklamada, herhangi bir vukuatın meydana gelmediği belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te korkutan patlama sesi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Gaziantep'in güneyinde üniversite bölgesinde Yeditepe mahallesinde henüz sebebi belirlenemeyen şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın Üniversite yakınlarında olduğu ancak bir çok bölgeden patlamanın sesinin duyulduğu ve bölgeden dumanlar yükseldiği bildirildi. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmezken olayla ilgili ilk resmi açıklama valilikten geldi. Valilik açıklamasında, patlama sesinin şehrin her yanından duyulduğu ancak herhangi bir vukuat tespit edilemediği belirtildi. 

GAZİANTEP VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında; "25.11.2016 günü saat 23.20 sıralarında il genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, eminiyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, 20.11.2016 günü saat 00.25 itibariyle hastanelerimize diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat veya maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilicektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: DOĞRULANMIŞ BİLGİ YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, Gaziantep'te patlama sesi sonrası açıklama yaptı.
 
Twitter hesabından açıklama yapan Şahin 'Gaziantep'teki patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak' dedi.
 
Gaziantep'teki patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak.

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI: HENÜZ BİR SIKINTI YOK

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Gaziantep'in her tarafından duyulan patlama ile ilgili şu an şehir içerisinde herhangi bir sıkıntı yok" açıklamasında bulundu. 

Tahmazoğlu "Duyulan sesli ile alakalı emniyetimiz şu anda araştırma yapıyor net bir bilgi yok. Başka haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerini de kullandı.

Yorumlar