Gaziantep Karkamış son dakika roketli saldırı: iki can kaybı var

Gaziantep son dakika roketli saldırı haberi... Saldırıda ilk belirlemelere göre iki vatandaş hayatını kaybetti, altı vatandaş da yaralandı. Hayatını kaybedenlerden biri çocuk, biri de öğretmen. Bakan Soylu saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Karkamış'a roketli saldırı

Gaziantep son dakika roketli saldırı haberi... Sınırın Suriye tarafından ateşlenen roketler nedeniyle iki vatandaşımız hayatını kaybederken altı vatandaşımız da yaralandı. 

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; sınırın Suriye tarafından ateşlenen roketler bir okulun bahçesine ve sivil alanlara düştü.

Roketli saldırıda ilk belirlemelere göre iki vatandaşımız öldü, altı vatandaşımız da yaralandı.

Dün de Kilis'e roketli saldırı düzenlenmişti. 

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu, Gaziantep'te düzenlenen roketli saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu açıklamasında, saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin çocuk, birinin de öğretmen olduğunu söyledi.

Bakan Soylu saldırıda sivil başka bir vatandaşın da hayatını kaybettiğini belirterek can kaybı sayısının 3'e çıktığını açıkladı.

YARALI SAĞLIK ÇALIŞANI YAŞADIKLARINI ANLATTI

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden atılan roket-havanlar sırasında yaralanan sağlık çalışanı Mehmet Gören, saldırı anını anlattı.

Nizip Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Gören, AA muhabirine, ilk roketin ardından olay yerine 112 ekibi olarak gittiklerini söyledi.

Eve düşen roket nedeniyle yaralananlara yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Gören, şöyle konuştu:

"Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi. Sarsıntının etkisiyle kendimi merdiven boşluğunda buldum. Daha sonra hastaneye getirildim. Sanırım ayağımda kırık var."

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar