"Gaziantep Halı Fuarı"nın ardından

- Yerli ve yabancı firmaların stant açtığı Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nı, 8 binden fazla profesyonel ziyaretçi gezdi - GAHİB Başkanı Kaplan: - "Yatırım ve makine parkurlarının yenilenmesi sonucu üretim kapasitemiz 350 milyon metrekareye ulaştı"

Google Haberlere Abone ol
"Gaziantep Halı Fuarı"nın ardından

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 23-26 Mayıs tarihleri arasında açılan Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, 8 bin 179 profesyonel ziyaretçi tarafından gezildi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı (GAHİB) Salahattin Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun ilgi gören fuarın başarıyla tamamlandığını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

GAHİB, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleştirilen fuarda 160 yerli, 32 yabancı halı firmasının stand açtığını ifade eden Kaplan, fuarın yurt içi ve yurt dışından adeta ziyaretçi akınına uğradığını, fuarı 8 bin 179 profesyonel kişi tarafından ziyaret edildiğini bildirdi.

Kaplan, 4 gün süren fuarda önemli iş bağlantılarının yapıldığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Domotex Turkey’de halı ve zemin kaplamalarının yanı sıra kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, laminant, ahşap ve parke, tekstil makinesi ve aksesuarları, lifler, iplikler ve tekstil ürünleri alıcılarla buluşturuldu. 2015 yılını 1 milyar 384 milyon 35 bin dolarlık ihracatla kapatan halı sektörü 2016 yılının ilk dört ayında ise 421 milyon 634 bin dolarlık ihracatla sektörel gücünü ortaya koyuyor. Gaziantep’te üçüncü kez gerçekleştirilen Domotex Turkey başarıyla tamamlanmıştır. Bu yıl Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere yaklaşık 34 ülkeden konukları ağırladığımız fuar, Gaziantep’te birçok sektör içinde önemli bir katma değer oluşturdu. Dünyanın halı üretim merkezi olan Gaziantep’in 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Sektör olarak ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik yapılan yatırım ve makine parkurlarının yenilenmesi sonucu üretim kapasitemiz 350 milyon metrekareye ulaştı. Elbette ürettiğimizi satmak zorundayız. Fuarlar da bunun için en önemli organizasyonlar."

Kaplan, halı üretim merkezi Gaziantep'in, halı modasının belirlenmesinde önemli aktörler arasında yer almaya başladığına işaret ederek, gelecek süreçte modanın belirleyicisi konumuna geleceğine inandıklarını vurguladı.

Yorumlar