Gaziantep Eminyet Müdürlüğü'ne saldırı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen silahlı saldırı sonrası çatışma çıktı. Henüz teyit edilmeyen bilgilere göre Eminyet binasına girmeye çalışan bir canlı bomba vurularak öldürüldü. Valilik tarafından yapılan açıklamada ise silahlı saldırgan olduğu ve vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Eminyet Müdürlüğü'ne saldırı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bahçesi girişinde yaşanan çatışmada bir terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesi girişindeki çatışma sonucu etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde patlayıcı olabileceği ihtimali üzerine olay yerine bomba imha ekipleri sevk edildi. Emniyet binası ve çevresi ile kentin farklı bölgelerinde güvenlik tedbirleri artırıldı. Etkisiz hale getirilen teröristle birlikte hareket ettiği değerlendirilen kişi veya kişilerin yakalanması için kentin çeşitli noktalarında başlatılan operasyonlar sürüyor. Polis ekipleri, görgü tanıklarının da ifadesine başvuruyor.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valiliği, bir kişinin saldırı girişimi sırasında vurularak etkisiz hale getirildiği belirtildi. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi: Saat 15.20 sularında İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına silahlı saldırıda bulunulmuş, saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'teki olayın, İzmir'deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını belirterek, Türkiye'de terör örgütleri arasında hiçbir fark kalmadığını, aynı ofisin şubeleri, aynı merkezin yan kolları gibi çalıştığını söyledi.

Yorumlar