Gazeteci Nuh Köklü anıldı

- Kadıköy’de bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Köklü için anma programı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Nuh Köklü anıldı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de 17 Şubat 2015'te bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Nuh Köklü anıldı.

Kadıköy Karakolhane Caddesi'nde bir araya gelen Köklü'nün arkadaşları, "Unutmadık, sevgi ve özlemle anıyoruz", "Gazeteci Nuh Köklü burada öldürüldü" yazılı dövizler taşıdı.

Nuh Köklü'nün fotoğrafının etrafına, yakılan mumlar dizildi.

Grup adına konuşan Ferda Sayın, neşe içinde kartopu oynayan arkadaşının nefretin kurbanı olduğunu belirterek, "Kartopu oynamak öldürülme nedeni olamaz, olmamalı. Yaşam hakkımız elimizden alınamaz, acılarımız hep tazedir bizim." dedi.

Kartopu ve cinayet kelimelerini aynı cümlede kullanmaktan ezildiklerini dile getiren Sayın, "Ölüm kavramını kullanamıyorum Nuh'u kaybettikten beri. Nuh bir basın emekçisiydi ve onu kaybettiğimizde 9 aydır işsiz olan gazeteciydi. Buna rağmen her zaman dik durmayı başardı. O, kimse okumasa bile yazdı. Aykırı bir yolcuydu, üretti o. Sevdiklerimiz gidince, bıraktıkları emaneti geleceğe taşımaktan başka şey kalmıyor elimizde. Nuh da güzel bir dünya düşünü bize emanet bıraktı." diye konuştu.


- Olay

Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Caddesi'nde, 17 Şubat 2015'te arkadaşlarıyla kartopu oynayan Nuh Köklü, camına kar topu isabet eden aktar Serkan Azizoğlu tarafından bıçaklanmış, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Serkan Azizoğlu, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yorumlar