Gazeteci Karakaya memleketinde anıldı

- Karakaya için Manisa'nın Salihli ilçesinde panel düzenlendi - Medya Derneği Başkanı Kızıltaş: - “Hasan Karakaya üzerine düştüğü, inandığı bir işi yaparken zerre kadar menfaatini düşünmezdi”

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Karakaya memleketinde anıldı

MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik ederken kalp krizi sonucu 58 yaşında yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, memleketi Salihli'de düzenlenen panelle anıldı.

Salihli Şefkat Pınarı Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen panel, Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, Karakaya’nın kişiliğinin temelinde bu ülkeyi, bu ülkenin insanını, bu ülkenin insanının inandığı değerleri esas alan ve her durumda bunu müdafaa eden bir anlayış olduğunu ve inandığı bir işi yaparken zerre kadar menfaatini düşünmediğini söyledi.

Karakaya'nın 40 yıl gece gündüz demeden inandığı işi yaptığını dile getiren Kızıltaş, “Gazetecilik dediğimiz şey Türkiye’de genel olarak popüler anlamda maalesef hakim kesimlerin, kendisine ‘Beyaz Türk’ diyen kesimlerin, 8-10 yıl öncesine kadar bu ülke insanının ensesinde boza pişiren insanların kontrolünde olan bir meslekti." diye konuştu.

Karakaya ve onun gibi birkaç inanmış gazeteci sayesinde Türkiye'de gazeteciliğin değiştiğini vurgulayan Kızıltaş, şöyle konuştu.

"Belli bir kesim gazeteci bu ülkede yaşayan insanların değerlerine, onların inançlarına, onların arzu ettikleri şeylere zerre kadar önem vermeden kendilerine emredildiği gibi yayın yapan, bu ülkenin ne kadar insanı varsa onların, dışarıdan birilerinin beklediği şekilde davranmasını temin etmek için yayın yaparlardı. Ama Hasan Karakaya ve benzerleri, sayıları bir zamanlar bir elin parmakları kadar olan bu insanların başlattıkları çizgi, bu ülkenin kendi ayakları üzerinde durması, kendi değerleri ile var olması gerektiği ve dışarıdan esen rüzgarlarla bu ülke insanının başka taraflara yönlendirilmemesi gerektiği temelinden başlatılan bir gazetecilikti."

Panele, Hasan Karakaya’nın oğlu Fatih Karakaya, Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Salihli’den yakın arkadaşı olan Emin Sert de katıldı.

Yorumlar